07:00 26.03.2021

Лідери ЄС висловилися за термінову розробку запропонованого Єврокомісією недискримінаційного зеленого сертифікату для безпечних поїздок під час коронавірусу

2 хв читати
Лідери ЄС висловилися за термінову розробку запропонованого Єврокомісією недискримінаційного зеленого сертифікату для безпечних поїздок під час коронавірусу

Лідери Європейського союзу ухвалили рішення в терміновому порядку виконати роботу над запропонованим Європейською комісією недискримінаційним Цифровим зеленим сертифікатом, який дозволить безпечно пересуватися в ЄС під час пандемії коронавірусу.

Відповідну позицію лідери позначили в заяві, прийнятій за підсумками відео-конференції, яка відбулася в четвер.

"У терміновому порядку повинна бути виконана законодавча і технічна робота над сумісними і недискримінаційними цифровими сертифікатами COVID-19 на основі пропозиції Комісії", - йдеться в заяві.

Лідери ЄС зазначили, що епідеміологічна ситуація залишається серйозною, зокрема в світлі проблем, пов'язаних із появою нових варіантів коронавірусу. "Отже, зараз повинні дотримуватись обмежень, особливо стосовно несуттєвих поїздок, беручи до уваги характерну ситуацію прикордонних спільнот, оскільки повинен забезпечуватися безперешкодний потік товарів і послуг у рамках Єдиного ринку, зокрема, за рахунок використання зелених смуг", - йдеться в заяві.

Разом із тим, лідери вважають, що слід почати приготування до загального підходу в плані поступового зняття обмежень із тим, щоб забезпечити координацію зусиль в умовах, коли епідеміологічна ситуація дозволить послабити поточні заходи. "Європейський Союз продовжить посилювати глобальні заходи у відповідь на пандемію. Робота над створенням механізму обміну вакцинами повинна бути швидко продовжена, щоб доповнити і підтримувати провідну роль COVAX у забезпеченні універсального доступу і розгортанні вакцин", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося раніше, 17 березня Європейська комісія виступила з пропозицією створити цифровий зелений сертифікат для гарантування безпечного вільного пересування всередині ЄС під час пандемії COVID-19.

Такий цифровий зелений сертифікат стане свідченням того, що "людина була вакцинована проти COVID-19, або отримала негативний результат тесту, або одужала від COVID-19". "Він буде доступний безкоштовно в цифровому або паперовому форматі і буде включати QR-код для гарантування безпеки і достовірності сертифікату", - повідомила Єврокомісія. Запропоновано, щоб такі сертифікати могли бути визнані на території ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА