09:18 26.03.2021

ЄС до літа має стати лідером у виробництві вакцин проти коронавірусу - Макрон

2 хв читати
ЄС до літа має стати лідером у виробництві вакцин проти коронавірусу - Макрон

Країни ЄС до літа мають стати світовим лідером із виробництва вакцин проти коронавірусу COVID-19, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

"Ми розглянули всі можливості з нарощування виробництва в ЄС замовлених нами доз вакцин. Ми хочемо до літа стати континентом, який виробляє більше всіх у світі вакцин", - наводить слова Макрона газета "Фігаро". Так президент Франції прокоментував підсумки обговорення теми COVID-19 на саміті ЄС.

Окрім того, Макрон зазначив, що націлений на те, щоб все доросле населення Франції до кінця літа отримало можливість зробити щеплення проти коронавірусу.

Європейським країнам потрібно вживати заходів, щоб не залежати від інших у питанні вакцин проти COVID-19, заявив Макрон.

"Нам потрібен суверенітет у цьому питанні. Ми маємо бути спроможними виробляти вакцини. Нині ми працюємо над тим, щоб бути готовими виробляти вакцини другого покоління (проти коронавірусу - ІФ)", - наводить слова Макрона газета.

На його думку, "ми зіткнулися зі світовою війною нового типу, маючи справу з діями Росії і Китаю, які намагаються через постачання вакцин отримати вплив".

Макрон попередив, що коронавірус нікуди не дінеться, і боротьбу проти нього потрібно буде продовжувати. "Вірус буде тут. Він поширюватиметься, мутуватиме, і ми маємо реагувати на це. Наразі ми працюємо над тим, щоб ЄС був здатний протистояти цим штамам вірусу", - сказав президент Франції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА