10:11 26.03.2021

Французькі євродепутати вважають санкції України проти них незаконними

2 хв читати
Французькі євродепутати вважають санкції України проти них незаконними

Депутати Європарламенту від Франції Віржині Жорон, Філіпп Олів'є, Жан-Лін Лакапель, проти яких Україна ввела санкції за відвідування тимчасово окупованого Росією Криму, заявили, що вважають санкції проти них незаконними.

"Щойно набув чинності український указ про особисті санкції проти французьких європейських депутатів із тієї єдиної причини, що вони поїхали в Крим. Ці депутати, Віржині Жорон, Філіпп Олів'є і Жан-Лін Лакапель, оскаржують доцільність цих санкцій, які рівносильні тиску на парламентарів, що діють у межах свого мандата", - йдеться в статті "Українські санкції проти європейських депутатів: незбагненні та незаконні" від імені трьох депутатів, яку було розміщено на сайті французької делегації від групи "Ідентичність та демократія".

Вони наголосили, що право парламентаріїв вільно формувати думку про ситуації, з якими їм доводиться мати справу, є важливим принципом будь-якого демократичного парламенту. Воно потребує за будь-яких обставин свободи пересування депутатів і відмови від будь-якого примусу до них.

"Депутати, на яких накладено санкції з боку України, а також Тьєррі Маріані, що перебуває під санкціями з 2015 року, звернуться до президента Європейського парламенту за порушення цього принципу, необхідного для виконання ними своїх повноважень", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, 23 березня президент України підписав указ №109/2021, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Під санкції, зокрема, потрапили депутати Європейського парламенту, представники крайньо-правової політичної групи "Ідентичність та демократія" Віржині Жорон, Філіпп Олів'є, Жан-Лін Лакапель.

Санкції проти них передбачають блокування активів - тимчасове обмеження права людини користуватися і розпоряджатися належним їй майном; запобігання виведенню капіталів за межі України; відмову в наданні та скасування віз резидентам іноземних держав, застосування інших заборон в'їзду на територію України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА