10:52 26.03.2021

Держава забезпечить усіх вакциною проти COVID-19 для повторної імунізації - Ляшко

1 хв читати
Держава забезпечить усіх вакциною проти COVID-19 для повторної імунізації - Ляшко

Держава забезпечить усіх вакциною проти COVID-19 для повторної імунізації, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

"МОЗ гарантує, що вакцина для повторної імунізації буде доступна всім. Повторну вакцинацію ми плануємо проводити в 20-тих числах травня", - сказав він.

За його словами, повторну вакцинацію в Україні проводитимуть на 12-й тиждень.

"Ми будували свою стратегію так, щоб використати 250 тис. доз вакцини з 500 тис. поставлених протягом перших 28 днів і на 29-й день повернутися до повторної вакцинації. Але ВООЗ оприлюднила інформацію, що найбільша ефективність повторної вакцинації - на 8-12 тижні. В Україні проводитимуть повторну вакцинацію на 12-й тиждень", - сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що поки що немає інформації про можливості взаємозаміщення різних вакцин. Водночас для повторної вакцинації можна використовувати одну вакцину, виготовлену на різних майданчиках.

Ляшко наголосив, що люди можуть захворіти після вакцинації, але в такому разі перебіг хвороби буде легким або середньої тяжкості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА