14:48 26.03.2021

Семенченко: Не маю наміру ховатися від слідства, їду в СБУ отримати підозру та дати пояснення

2 хв читати
Семенченко: Не маю наміру ховатися від слідства, їду в СБУ отримати підозру та дати пояснення

Колишній народний депутат України Семен Семенченко заявляє, що їде в СБУ для отримання підозри й надання пояснень.

"Не збираюся завертатися в пледік, їхати за кордон або ховатися від слідства. Зараз їду в СБУ на Аскольдів (провулок), щоб отримати підозру і дати пояснення", - написав Семенченко на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив: "Інформація про те, що мене заарештували і пред'явили підозру не відповідає дійсності".

Семенченко пообіцяв поінформувати додатково про місце і час судового засідання з обрання йому запобіжного заходу.

Він також категорично спростував будь-які обвинувачення на свою адресу.

"З подивом дізнався, що… я був оголошений СБУ найстрашнішим терористом… Я завжди діяв в інтересах України і відкидаю всі звинувачення СБУ", - зазначив Семенченко.

Пізніше Семенченко повідомив, що отримав в СБУ підозру у створенні незаконного збройного формування для боротьби з ПВК "Вагнера" на території Іраку, Сирії та Лівії з метою провокації міжнародних конфліктів і вербування добровольців на території України.

"Суд сьогодні о 17:00, Володимирська, 15. Звичайно ж, Печерський. Буде моя дружина, мої діти й ті побратими, хто вже не на фронті і ще на свободі. Хоч би яким було рішення суду - я готовий. Слава Україні", - написав він у Facebook.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України розкрила і припинила діяльність незаконного воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до здійснення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У Службі безпеки України заявляють, що після здійснення низки експертиз та інших слідчих дій у межах розслідування справи про створення незаконного збройного формування (НЗФ) буде пред'явлено нові підозри.

Пояснюючи, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку та агенту Національного антикорупційного бюро Євгену Шевченку, начальник главку розповів: "Семенченко в 2018 році спільно із Шевченком та за сприяння інших осіб, яких ми не розголошуємо на сьогодні, організували та здійснили реєстрацію на території однієї з іноземних держав приватної військової компанії", - сказав Головаш.

Він уточнив, що СБУ інкримінує Семенченку "не факт створення та реєстрації ПВК на території іноземної держави, а той факт, що він створив на території України з 2018 року, очолював, забезпечував спорядженням разом з Шевченком незаконне військове формування (НВФ)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА