13:06 26.03.2021

Кличко обвинуватив приватних перевізників у шантажі киян та міської влади

2 хв читати
Кличко обвинуватив приватних перевізників у шантажі киян та міської влади

Заяви приватних перевізників про необхідність підвищення тарифу на проїзд та їхнє прохання про зупинку столичних маршруток до київської влади є шантажем громадян та міської влади, заявив мер столиці Віталій Кличко.

"Щодо намірів перевізників підвищити тариф на перевезення, то нагадаю: міська влада останні шість років не регулює встановлення тарифів на перевезення у приватних маршрутках. Приватні перевізники готують обґрунтування та попереджають за сім днів організатора перевезень (департамент транспортної інфраструктури КМДА) та пасажирів. Обґрунтованість тарифу перевіряють контролюючі органи. Зокрема, Антимонопольний комітет", - наводить слова Кличка його прес-служба в п'ятницю.

Мер зазначив, що намір Асоціації перевізників звернутися до влади столиці з проханням офіційно заборонити роботу маршруток є "маніпуляцією".

"Я вже коментував і ще раз скажу: це маніпуляція! Приватні маршрутки - це транспорт приватних перевізників. Вони мають вирішувати працювати їм чи ні. Я розумію, що наразі складно всьому бізнесу. Криза торкнулася всіх його сфер. Але шантажувати людей та міську владу - це неприйнятно!" - наголосив Кличко.

Мер столиці також закликав киян не користуватися громадським транспортом без нагальної потреби, оскільки люди, яким потрібно дістатися на роботу, не можуть вчасно туди потрапити.

"Дайте можливість доїхати на роботу тим киянам, які забезпечують діяльність критично важливих сфер міста. Тому що виходить, що у нас локдаун, закриті заклади, установи - а люди штурмують транспорт", - наголосив мер.

Він додав, що на сьогодні весь громадський комунальний транспорт працює на своїх маршрутах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА