14:01 26.03.2021

Литва повертає обмеження на пересування між самоуправліннями країни до 6 квітня

3 хв читати
Литва повертає обмеження на пересування між самоуправліннями країни до 6 квітня

У країнах Балтії за минулу добу зареєстровано 2 тис. 605 нових випадків коронавірусу, з яких 816 виявлено в Литві, 638 - у Латвії та 1 тис. 151 - в Естонії.

Напередодні в країнах Балтії було зафіксовано 2 тис. 804 хворих на COVID-19, 1 тис. 429 з яких в Естонії, 769 - у Литві, 606 - у Латвії.

За минулу добу в Естонії було проаналізовано 5 тис. 876 первинних тестів на COVID-19, з яких позитивним виявився 1 151 або 19,6% від кількості добових тестів, повідомив у п'ятницю департамент здоров'я.

Від початку пандемії в Естонії виявлено 101 тис. 587 випадків захворювання COVID-19. Кумулятивна захворюваність за останні 14 днів на 100 000 осіб становить 1 542,5 випадку. За добу в лікарнях відкрито 78 нових історій хвороби COVID-19, стаціонарного лікування потребують 699 пацієнтів.

В Естонії від COVID-19 щеплені 185 тис. 910 осіб, зокрема, обидві дози отримали 59 тис. 695 осіб. За останню добу померли 11 людей. Загалом після початку пандемії померли 847 осіб, одужали - 72 тис. 25.

У Литві за минулу добу виявлено 816 нових випадків коронавірусу, померли шестеро людей, повідомляє у п'ятницю новинний портал Delfi.ru із посиланням на департамент статистики. За його даними, за останні 14 днів середній рівень захворюваності коронавірусною інфекцією на 100 тис. жителів становив 297 випадків.

У Литві, за попередніми оцінками, масова вакцинація населення від COVID-19 має розпочатися в червні, заявив головний фахівець відділу інформаційних ресурсів і електронної системи охорони здоров'я Лукас Галкус радіостанції Lietuvos radijas.

У п'ятницю на засіданні уряду Литви було вирішено до 6 квітня повернути обмеження на пересування між самоуправліннями країни, повідомляє агентство BNS. Пересування обмежуватиметься з 27 березня.

Карантин продовжено до 30 квітня. Раніше карантин у республіці продовжувався до кінця березня, обмеження на пересування між муніципалітетами діяли до 15 березня.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте 23 березня повідомляла, що в республіці було виявлено "південноафриканський" штам коронавірусу, тому може відбутися посилення карантину. Вона сказала, що, можливо, в різних самоуправліннях можуть бути встановлені різні карантинні режими.

Ситуація з людьми, які прибувають у Литву, перебуває під контролем, тому додаткові обмеження не розглядається, заявила Шимоніте журналістам у п'ятницю вранці.

У Латвії за минулу добу виявлено 638 нових випадків коронавірусу, померли три людини, повідомляє у п'ятницю новинний портал Delfi.ru із посиланням на Центр профілактики та контролю захворювань. За його даними, від початку пандемії COVID-19 заразилися 100 тис. 114 людей.

Латвія отримала постачання вакцини від коронавірусу AstraZeneca розміром 4 800 доз, повідомили у п'ятницю агентству BNS у Міністерстві охорони здоров'я республіки.

Спочатку цього тижня планувалося отримати набагато більшу кількість доз цієї вакцини, проте в першій половині березня компанія AstraZeneca повідомила про значне зниження обсягів поставок до країн Європейського Союзу.

Наразі Латвія отримала близько третини обіцяних компанією поставок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА