16:33 26.03.2021

Шевченківський суд Києва звернувся до ВРП та Офісу генпрокурора через втручання в діяльність суду присяжних під час розгляду "справи Шеремета"

3 хв читати
Шевченківський суд Києва звернувся до ВРП та Офісу генпрокурора через втручання в діяльність суду присяжних під час розгляду "справи Шеремета"

Шевченківський районний суд. Києва повідомляє про втручання в діяльність суду присяжних під час розгляду в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за обвинуваченням військової медсестри Яни Дугарь, волонтера та дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко, а також музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка.

"Відповідно до ч. 4 ст. 48 закону України "Про судоустрій та статус суддів" 26 березня 2021 року суд присяжних Шевченківського районного суду м. Києва, який здійснює судочинство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета за обвинуваченням Антоненка А.С., Кузьменко Ю.Л. та Дугарь Я.С., звернувся до Вищої ради правосуддя та Офісу генерального прокурора з повідомленням про факти втручання в професійну діяльність суддів та вплив на суд присяжних при розгляді цього кримінального провадження", - повідомляє прес-служба Шевченківського суду у Facebook.

У повідомленні зазначено, що кожне судове засідання у цій справі супроводжується організацією масових акцій протесту біля будівлі суду, під час яких відбувається порушення громадського порядку, пошкодження майна, бійки тощо.

Крім того, прихильники обвинувачених у соціальних мережах гостро обговорюють хід розгляду справи.

"У публікаціях та коментарях звучать неоднозначні висловлювання на адресу суддів та присяжних, що мають характер погроз та закликів до розправи з метою схиляння суду до прийняття рішення, необхідного певній групі осіб. До того ж з боку захисту лунають висловлювання, що мають ознаки тиску. Шевченківський районний суд м. Києва звертається до громадян із проханням дотримуватися порядку під час судових засідань, не допускати висловлювань та поведінки, які суперечить вимогам закону та мають ознаки тиску на суд", - закликали в суді.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

23 березня Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід трьом обвинуваченим у вбивстві журналіста Павла Шеремета ще на два місяці, до 21 травня: Андрій Антоненко залишається під вартою, Юлія Кузьменко - під домашнім арештом, а стосовно Яни Дугарь і далі діє запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА