16:53 26.03.2021

На Донбасі внаслідок обстрілу російських найманців загинули четверо українських військових, двоє поранені

2 хв читати
На Донбасі внаслідок обстрілу російських найманців загинули четверо українських військових, двоє поранені

Четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули та двоє дістали поранень унаслідок обстрілу з боку російських найманців у районі сел. Шуми Торецької міськради Донецької області в п'ятницю.

"Можу підтвердити, що біля населеного пункту Шуми в Донецькій області, попередньо, внаслідок мінометного обстрілу з боку незаконних збройних формувань так званої ДНР загинули четверо наших військовослужбовців Збройних сил України", - повідомив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що внаслідок обстрілу були поранені ще двоє українських військовослужбовців. Обстріл вівся імовірно з мінометів 82-го калібру.

Імена загиблих і приналежність до військового підрозділу поки що не повідомляються.

Він додав, що українська сторона робила спроби зупинити обстріл у рамках Спільного центру з контролю та координації припинення вогню (СЦКК).

Наразі, за словами Арестовича, в рамках української делегації збирається екстрена внутрішня нарада для обговорення подальших дій із запобігання ескалації збройних дій з боку непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей і загибелі українських військових.

Як повідомляється, конкретні рішення й офіційну позицію української делегації буде висловлено орієнтовно через дві години.

Українська делегація в ТКГ висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблих військових.

Як повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook, 26 березня збройні формування РФ укотре порушили режим припинення вогню і вчинили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями 82-міліметрових мінометів, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів, унаслідок чого загинули четверо військовослужбовців об'єднаних сил, двоє дістали поранень.

Пораненим військовим оперативно надано першу медичну допомогу, їх доправили до лікувального закладу.

"На обстріл російсько-окупаційних військ українські захисники відкрили вогонь у відповідь. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представникам ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін", - ідеться в повідомленні.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook уточнив, що обстріл стався о 13.45.

"Після ротації 503-го батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність у цьому районі. Ситуація не може не викликати занепокоєння, саме тут одна з тих точок, де противник постійно здійснює обстріли з гаубиць, мінометів і стрілецької зброї. Саме у Шумах російське командування в листопаді 2020-го вимагало провести "інспекцію" української лінії оборони. Висока ймовірність, що в районі Шумів може статися російська атака для захоплення передових українських позицій. Ситуація на фронті потребує негайної реакції Верховного головнокомандувача та Верховної Ради", - написав він.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА