21:08 26.03.2021

Зеленський: Найближчим часом поговорю з усіма лідерами "нормандської четвірки"

2 хв читати
Зеленський: Найближчим часом поговорю з усіма лідерами "нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський доручив представникам України в Тристоронній контактній групі ініціювати невідкладне проведення позачергового засідання безпеки підгрупи, а також терміново обговорити питання загострення ситуації на Донбасі на рівні радників лідерів країн "нормандського формату".

"Найближчим часом я проведу розмови з усіма лідерами "нормандської четвірки", - написав Зеленський у своєму Telegram-каналі в п'ятницю.

Глава держави також повідомив, що за його дорученням начальник Генерального штабу України негайно вилетів на місце події для всебічного з'ясування всіх обставин загострення ситуації на сході України, в результаті якої загинули четверо українських військовослужбовців.

"На жаль, з початку 2021 року ми спостерігаємо зростання ескалації. Те, що так важко і по крупицях відновлювалося майже рік, може бути зруйновано за секунду. Загострення ситуації особливо помітно на тлі перших місяців режиму припинення вогню. Тоді, мабуть, уперше за роки війни, кількість обстрілів, поранених і вбитих зменшилася в десятки разів. і це не просто статистика. Це долі людей. І не можна допустити, щоб процес мирного врегулювання був відкинутий на 100 кроків назад", - написав президент.

За його словами, подальше просування у виконанні всіх інших домовленостей і вирішення ситуації на сході України "неможливі під звуки пострілів і вибухів", а "щоб чути один одного у всіх сенсах слова, на Донбасі повинна запанувати всеосяжна і стабільна тиша".

"Для війни потрібна мужність. Для миру потрібна мудрість. Україна має і те, і інше. Але перевагу Україна і весь цивілізований світ віддають другому варіанту", - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули і двоє отримали поранення в результаті обстрілу з боку російських найманців поблизу с. Шуми Торецької міськради Донецької області 26 березня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА