21:58 26.03.2021

Американські військові допоможуть зняти з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз

2 хв читати
Американські військові допоможуть зняти з мілини застряглий в Суецькому каналі контейнеровоз

ВМС США планують направити групу фахівців до Суецького каналу, вони допоможуть визначити, як розблокувати рух, перекритий контейнеровозом Ever Given, повідомив телеканал CNN з посиланням на представників Міноборони США.

За даними джерел, експерти, які оцінять перспективи робіт із розблокування судна, прибудуть у район Суецького канал не пізніше суботи.

Пізніше прес-секретар Білого дому Джен Псакі також заявила, що США запропонували допомогу владі Єгипту в розблокуванні руху Суецьким каналом.

"У рамках активного дипломатичного діалогу з Єгиптом ми запропонували єгипетській владі допомогу США у відновленні руху каналом. Ми консультуємося з єгипетськими партнерами, як ми можемо найкращим чином підтримати ці зусилля", - повідомила Дженніфер Псакі на брифінгу, відповідаючи на питання про ситуацію, що склалася в Суецькому каналі.

Раніше повідомлялося, що єгипетський уряд погодився прийняти пропозицію про допомогу, передану через посольство США в Каїрі.

"Управління Суецького каналу (SCA) цінує пропозицію США зробити внесок у зусилля (щодо звільнення контейнеровоза) і сподівається на співпрацю з США", - йдеться в заяві управління.

Раніше в п'ятницю технічний оператор застряглого судна Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) повідомив, що була зроблена чергова спроба зняти з мілини контейнеровоз Ever Given, однак вона не дала результатів.

"Чергова спроба зняти судно з мілини сьогодні, 26 березня 2021 року не увінчалася успіхом", - йдеться в заяві BSM.

Команда експертів від компанії Smit Salvage, яка працює на борту контейнеровоза, повідомила, що до 28 березня прибудуть ще два додаткових буксири, які будуть задіяні в знятті судна з мілини.

Японська компанія Shoei Kisen Kaisha, власник судна, що сіло на мілину в Суецькому каналі контейнеровоза Ever Given, планує звільнити судно до ночі суботи за місцевим часом.

Контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину 23 березня о 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу в Суецький канал з Червоного моря. Таким чином, він повністю перекрив рух на півдні Суецького каналу Під час руху в північному напрямку на ньому відбулося повне відключення електрики, стверджують у компанії. За іншими даними, причиною був сильний вітер і потужна піщана буря.

Ever Given, на борту якого знаходяться понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю в нідерландський порт Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

Він перевозить товари на суму $ 9,6 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА