07:28 27.03.2021

Велика Британія і ЄС у вихідні можуть домовитися з питання про постачання вакцин від COVID-19

2 хв читати
Велика Британія і ЄС у вихідні можуть домовитися з питання про постачання вакцин від COVID-19

Велика Британія близька до того, щоб укласти угоду про вакцини з Євросоюзом вже цими вихідними, повідомила в суботу газета The Times.

Домовленість, у разі її досягнення, усуне загрозу припинення поставок з боку ЄС, зазначило видання.

Воно пише, що відповідно до домовленостей, які готуються, ЄС відмовиться від заборони на експорт до Великої Британії вакцини Pfizer-BioNTech. Зі свого боку, британський уряд має на користь ЄС відмовитися від частини поставок їй вакцини AstraZeneca, яка повинна бути експортована з Голландії, де виробляється.

Раніше британський міністр внутрішніх справ Пріті Пател закликала Лондон і Брюссель працювати разом, поки Євросоюз обговорює механізми контролю над поставками вакцини AstraZeneca Лондону, повідомляв телеканал Sky News.

"Коли йдеться про Європейський Союз, дискусія завжди виникає з питань вакцин і їх поставок. Важливо, щоб ми відповідально працювали разом", - сказала Пател у середу.

У AstraZeneca є виробнича компанія в Нідерландах, і влада ЄС побоюється, що для неї пріоритетом є поставки препарату в Велику Британію. Тому на минулих вихідних президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про можливість введення заборони на експорт вакцини AstraZeneca в Англію доти, поки фабрика не надасть Брюсселю кількість доз, обіцяних за контрактом. За жорстку позицію ЄС з цього питання виступають Франція і Німеччина.

"Це повинна бути стратегія Європи, яка захищає свої інтереси, виробляє більше, забезпечує дотримання контрактів та контроль над експортом", - сказав держсекретар Франції у європейських справах Клеман Бон.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, зі свого боку, попередив, що будь-яка спроба ЄС заблокувати експорт вакцини в Британію буде "контрпродуктивною" і завдасть шкоди репутації блоку в усьому світі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА