07:34 27.03.2021

Президент Молдови просить Москву надати партію вакцини "Супутник V"

2 хв читати
Президент Молдови просить Москву надати партію вакцини "Супутник V"

Президент Молдови Майя Санду звернулася до російського колеги Володимира Путіна з проханням про надання партії вакцини від коронавірусу "Супутник V". Про це вона повідомила в п'ятницю ввечері під час програми "П'ятниця з Анатолієм Голя" на телеканалі РТР-Молдова.

"Я сьогодні підписала офіційний лист до президента РФ Володимира Путіна. Ми просимо надати допомогу, надати партію вакцини "Супутник V". Також ми просимо посприяти у придбанні вакцини, оскільки наша країна гостро потребує вакцин від коронавірусу", - сказала Санду.

Вона повідомила, що з аналогічним проханням звернулася на адресу глав інших держав, які виробляють вакцини.

"Ми будемо вдячні будь-якій допомозі. Також ми виділили гроші. Колишній уряд і нинішній парламент не подбали про те, щоб закласти в бюджет кошти для придбання вакцини. Але ми знайшли ці кошти, щоб придбати вакцини, адже це життєво важливо для країни", - наголосила президент.

Відповідаючи на питання ведучого, вона категорично спростувала твердження деяких молдавських політиків про те, що "молдовська влада чинить перешкоди у доставці російської вакцини в Молдову". Напередодні, виступаючи на одному з молдавських телеканалів, депутат Володимир Чеботар заявив, що йому відомо про те, що партію російської вакцини "Супутник V" завантажили в літак, але довелося розвантажувати через те, що "молдовська влада не дала добро на доставку вантажу".

"Мені про це нічого не відомо. Якщо депутат знає щось - нехай говорить, що це за "молдовська влада". Адміністрації президента про це нічого невідомо. Ми відкриті для співпраці і будемо вдячні за вакцину. Це питання я обговорювала з послом Росії Олегом Васнєцовим", - зазначила Санду.

Відповідаючи на питання про можливий візит до Москви, вона сказала, що "візит поки не планується, але контакти з Росією є".

"Ми зацікавлені в розвитку співпраці з Росією на усіх напрямках. Візит поки не планується. У нас складна ситуацією з пандемією коронавірусу. З цієї причини мені довелося вже скасувати кілька закордонних візитів, які були заплановані на квітень", - зазначила глава держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА