14:00 27.03.2021

Рішення щодо Тупицького і Касмініна - результат аудиту указів Януковича, ці особи можуть вирушати на заслужений відпочинок - Зеленський

1 хв читати
Рішення щодо Тупицького і Касмініна - результат аудиту указів Януковича, ці особи можуть вирушати на заслужений відпочинок - Зеленський

Укази 2013 року Про призначення суддями Конституційного Суду України (КС) Олександра Тупицького і Олександра Касмініна скасовані за результатами аудиту указів екс-президента України Віктора Януковича, проведеного на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони, заявив глава держави Володимир Зеленський.

"На минулому засіданні РНБО, серед іншого, було ухвалене рішення щодо аудиту всіх указів Президента Януковича. Сьогодні є перші результати. Мова про два укази Януковича – від 14 травня та 17 вересня 2013 року про призначення суддями Конституційного Суду України Тупицького Олександра Миколайовича та Касмініна Олександра Володимировича. Обидва ці укази мною скасовано. Вказані особи можуть відправлятися на заслужений відпочинок", - наводить висловлювання Зеленського його прес-служба.

"Якщо є тижні, коли не відбувається засідання РНБО, це зовсім не означає, що особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно", - сказав президент України.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський скасував указ президента від 14 травня 2013 року №256 "Про призначення О.Тупицького суддею Конституційного Суду України". Відповідний указ "Про деякі питання забезпечення національної безпеки України" підписано 27 березня, повідомляється на сайті глави держави.

Цим же указом Зеленський скасував указ президента від 17 вересня 2013 року №513 "Про призначення О.Касмініна суддею Конституційного Суду".

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА