07:38 28.03.2021

Пентагон і союзники США закликали військових М'янми "припинити насильство проти народу"

2 хв читати
Пентагон і союзники США закликали військових М'янми "припинити насильство проти народу"

Глави міністерств оборони США та низки союзницьких країн виступили зі спільною заявою, яка засуджує збройні сили М'янми за акти насильства проти населення країни і закликає до його припинення.

"Ми, як керівники оборонних відомств, засуджуємо застосування смертоносної сили проти беззбройних людей збройними силами М'янми і пов'язаними з ними службами безпеки", - йдеться в заяві, опублікованій Пентагоном.

У ній йдеться, що військові повинні слідувати міжнародним стандартам поведінки і "несуть відповідальність за захист, а не за заподіяння шкоди людям, яким вони служать".

"Ми настійно закликаємо збройні сили М'янми припинити насильство, і працювати над відновленням поваги і довіри з боку народу країни, які вони втратили в результаті своїх дій", - наголошується в заяві.

Заяви підписали міністри оборони Австралії, Канади, Німеччини, Греції, Італії, Японії, Данії, Нідерландів, Нової Зеландії, Південної Кореї, Великої Британії і США.

Новинний портал Myanmar Now повідомляв, що напередодні понад 50 людей загинули в зіткненнях учасників антиурядових протестів і сил безпеки в кількох містах М'янми.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у зв'язку з цим написав у Twitter: "Нас жахає кровопролиття силами безпеки М'янми, які свідчать, що хунта жертвує життям людей, щоб служити обраним. Я висловлюю свої найглибші співчуття сім'ям загиблих. Мужній народ М'янми відкидає панування військового терору".

Військовий переворот у М'янмі стався 1 лютого. Головнокомандувач збройними силами Мін Аунг Хлайн зосередив у своїх руках законодавчу, виконавчу і судову влади. Виконувачем обов'язки президента був призначений віце-президент М’їнт Шве.

Військові оголосили надзвичайний стан терміном на один рік і затримали держрадника М'янми Аун Сан Су Чжи, президента Вин М’їна, а також інших високопоставлених чиновників за "фальсифікацію виборів" 8 листопада 2020 року.

Дії військових викликали хвилю протестів, які військовий режим жорстко придушує.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА