07:57 28.03.2021

США засуджують введення Китаєм санкцій проти американських представників

1 хв читати
США засуджують введення Китаєм санкцій проти американських представників

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що у Вашингтоні засуджують санкції Китаю щодо представників американської Комісії з міжнародної релігійної свободи, введені Пекіном у відповідь на санкції США у зв'язку з Сіньцзяном.

"Ми засуджуємо санкції Китайської Народної Республіки щодо двох членів незалежної Комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF)", - написав він у своєму Twitter.

Він зазначив, що "спроби Пекіна приховати критику серйозних порушень прав людини в Сіньцзяні тільки сприяє залученню ще більшої міжнародної уваги".

Напередодні Китай ввів санкції стосовно голови USCIRF Гейл Менчін, віце-голови USCIRF Тоні Перкінса, а також члена канадського парламенту Майкла Чонга.

У повідомленні МЗС КНР йшлося, що Сполучені Штати і Канада при введенні 22 березня санкцій проти фізичних осіб і організації в Сіньцзяні ґрунтувалися на "брехні і дезінформації", санкції Китаю стали відповіддю. Міністерство зажадало від Вашингтона і Оттави припинення втручання у внутрішні справи Китаю, і рекомендувало "звернути з помилкового шляху".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА