13:51 28.03.2021

Явка на довиборах у Донецькій та Івано-Франківській областях на полудень не перевищила 8% - Рух "Чесно"

2 хв читати
Явка на довиборах у Донецькій та Івано-Франківській областях на полудень не перевищила 8% - Рух "Чесно"

Явка виборців на одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область), де в неділю проходять проміжні вибори народного депутата України, становить 7,7% станом на 12:00.

Як повідомляє прес-служба руху "Чесно", в окрузі №50 (Донецька область), де також проходять проміжні вибори до Верховної Ради, явка становить на полудень 8%.

У цих округах проголосував 11 тис. 303 і 12 тис. 201 виборець відповідно.

Щодо порушень на виборах, що в "Чесно" повідомляють, що їхні аналітики зафіксували приховану агітацію і порушення під час розміщення біографій кандидатів.

"Наші спостерігачі сфотографували приховану агітацію в обох округах. Політики свідомо використовують кольори та шрифти, впізнавані для виборців. Є й агітація, яку просто не зняли комунальники, ми її теж встигли сфотографувати. Також, на обох округах на деяких дільницях біографії кандидатів висять не в алфавітному порядку", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат Руслан Требушкін, який представляє виборчий округ №50, написав заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку з обранням його на посаду Покровського міського голови Покровського району Донецької області. 16 грудня Верховна Рада достроково припинила його повноваження.

Раніше народний депутат фракції "Слуга народу" Зіновій Андрійович, обраний в окрузі №87, написав заяву про складання депутатських повноважень у зв'язку з обранням його на посаду міського голови м.Надвірна Івано-Франківської області. Верховна Рада достроково припинила його повноваження народного депутата 17 грудня.

ЦВК рішенням від 27 листопада призначила проміжні вибори народного депутата України в зазначеному окрузі на неділю, 28 березня 2021 року. Початок виборчого процесу було призначено на 27 січня 2021 року.

В окрузі № 87 представлені 14 кандидатів, зокрема 8 висунутих партіями і 6 самовисуванців. Серед кандидатів - представник від партії "За майбутнє", екс-директор туристичного комплексу "Буковель" Олександр Шевченко, представник Партії "Слуга народу", спортсмен і актор Василь Вірастюк, а також представник ВО "Свобода" Руслан Кошулинський. Кандидат від партії "Європейська солідарність" на довиборах до Верховної Ради Маруся Звіробій (Олена Самбул (Біленька) зняла свою кандидатуру у 87-му виборчому окрузі на користь Кошулинського.

У виборах в окрузі №50 візьмуть участь 18 кандидатів, зокрема 10, висунутих партіями, і 8 самовисуванців. Серед них - представник Партії "Слуга народу", голова Покровської районної державної адміністрації Донецької області Андрій Бондаренко, представник Партії "Європейська солідарність", волонтер і дитячий судинний кардіохірург Юлія Кузьменко. Представник Партії "Опозиційна платформа - За життя", генеральний продюсер телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський зняв свою кандидатуру

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА