13:52 28.03.2021

Єреван має переглянути відносини з Анкарою, є можливість деблокувати транспортні комунікації - секретар РБ Вірменії

2 хв читати

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян не схильний вважати Туреччину ворогом в умовах регіональної ситуації, що змінилася після війни в Карабасі.

"Якщо ми говоримо про регіональну деблокаду, то в наших підходах повинні бути уточнення, і ми працюємо над цим", - сказав Григорян в ефірі Громадського телебачення, відповідаючи на запитання, чи вважає Вірменія Туреччину ворогом, як про це зазначено в Стратегії національної безпеки.

"Однозначно стверджувати, що загрози (з боку Туреччини - ІФ) немає, неправильно, але процеси в регіоні дають і інші можливості. Прямого діалогу з Туреччиною немає. Але публічні заяви є, і є можливість деблокади (транспортних комунікацій - ІФ). Деблокада має відбутися не тільки з Азербайджаном, але і в більш широкому регіональному плані, і є передумови для цього", - зазначив він.

Григорян також заявив, що російські миротворці в Карабасі мають залишитися і після завершення першого п'ятирічного терміну.

"Ми намагаємося зрозуміти, як повинні вирішити довгострокові питання. Основною передумовою є те, щоб у Карабасі продовжили залишатися миротворці. Для нас це важливо з точки зору безпеки. Важко сказати, що буде через п'ять років, але наш кроки спрямовані на те, щоб вони залишилися. Якщо не залишаться, то нам слід думати про нові рішення. У нашому порядку денному вони мають лишитися довго. Передумови свідчать про те, що вони залишаться", - заявив секретар Радбезу Вірменії.

Вірменія і Туреччина не мають дипвідносин, кордон між країнами закритий за ініціативою Анкари з 1993 року через карабаський конфлікт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА