07:37 29.03.2021

П'ята Брюссельська донорська конференція "Підтримка майбутнього Сирії і регіону" відбудеться в режимі онлайн

2 хв читати
П'ята Брюссельська донорська конференція "Підтримка майбутнього Сирії і регіону" відбудеться в режимі онлайн

Європейський союз при співголовуванні ООН організовує 29-30 березня п'яту Брюссельську конференцію "Підтримка майбутнього Сирії і регіону", яка через санітарні обмеження відбудеться в віртуальному форматі.

"На тлі 10-річного конфлікту, пандемії COVID-19 і загального погіршення регіональної економіки, ситуація в Сирії та регіоні стала ще більш критичною, - наголошується в комюніке Європейської зовнішньополітичної служби. - Грунтуючись на результатах попередніх форумів, конференція цього року дасть можливість підтримати сирійський народ і мобілізувати міжнародну спільноту на підтримку всеосяжного і переконливого політичного рішення сирійського конфлікту відповідно до резолюції 2254 Ради Безпеки ООН".

На п'ятій Брюссельській конференції з питань Сирії будуть розглянуті найбільш важливі гуманітарні питання, які торкаються сирійців, жителів районів Сирії та сусідніх країн, які приймають сирійських біженців і переміщених осіб. І в зв'язку з цим йтиметься переважно стосовно продовження політичної і фінансової підтримки міжнародною спільнотою сусідів Сирії, особливо Йорданії, Лівану, Туреччини, а також Єгипту та Іраку.

У комюніке конференції зазначається, що ЄС разом із державами-членами є найбільшим донором у подоланні наслідків сирійської кризи. З 2011 року ним було мобілізовано близько 25 млрд євро.

Конференція - донорська, і головною її подією стане оголошення фінансових пожертв для Сирії і регіону в 2021 році. Минулого року оголошені внески склали 6,9 млрд євро, дві третини з яких надійшли від ЄС і його членів.

Конференція розпочнеться "Днем діалогу" 29 березня, під час якого відбудуться панельні дискусії за участю доповідачів з різних урядових і неурядових організацій.

Міністерська частина конференції 30 березня збере, як мінімум, 77 делегацій, включно з 50 державами, 10 регіональними організаціями і міжнародними фінансовими інститутами, а також 17 агентств ООН на міністерському рівні.

На порядку денному - всі ключові аспекти сирійської кризи: політичні, гуманітарні та регіонального розвитку. Вісім представників громадянського суспільства з Сирії та регіону представлять основні рекомендації, що випливають з процесу онлайн-консультацій, який передували міністерській конференції.

На міністерській сесії співголовуватиме високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Конференція проводиться під егідою Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, якого представлятиме його заступник з гуманітарних питань і координації надзвичайної допомоги Марк Лоукок.

З 15 березня в рамках Брюссельської конференції відбулось понад 40 паралельних заходів, ініційованих організаціями громадянського суспільства, країнами-учасницями і міжнародними організаціями.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА