08:55 29.03.2021

Арестович: Україна поки що не має наміру виходити з режиму перемир'я на Донбасі

2 хв читати
Арестович: Україна поки що не має наміру виходити з режиму перемир'я на Донбасі

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання воєнного конфлікту на Донбасі Олексій Арестович заявив, що поки що не йдеться про вихід України з режиму перемир'я.

"Наразі головним завданням є повернення до повного та всеосяжного припинення вогню. У нас неблагополучно, в нас є проблеми. Але режим припинення вогню - це домовленість, досягнута в "нормандському форматі". Щоб декларувати вихід із нього, має бути проведений повний спектр консультацій, і сторони повинні визнати, що він фактично не діє. Але наразі вектор протилежний - принаймні, три сторони роблять усе для того, щоб повернутися до повного та всеосяжного (перемир'я - ІФ)", - сказав Арестович у програмі "Україна з Тиграном Мартиросяном" на каналі "Україна 24".

Він припустив, що до вівторка, 30 березня, мають бути якісь результати переговорів ТКГ щодо Донбасу.

"Точно знаю, що консультації тривають і зараз теж, і вони відбуватимуться завтра, а у вівторок і середу буде засідання ТКГ, воно завжди дводенне. Перший день - засідання підгруп, в середу - на загальному рівні. І ми повинні, по ідеї, вийти на щось до вівторка. На що - поки невідомо. Дотримується принцип конфіденційності. Ми не будемо діяти так, як росіяни, які через "Комерсант" зливають нібито якісь кластери, які ми не коментуємо, не підтверджуємо, тому що вірні дипломатичному етикету. Все, що відбувається з 2014 року, відбувається конфіденційно, до преси виходять тоді, коли укладені конкретні угоди", - сказав Арестович.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА