12:34 29.03.2021

Міносвіти не погоджувало з Мінреінтеграції запуску підготовчих курсів для абітурієнтів з окупованих територій - заступник міністра Драганчук

2 хв читати
Міносвіти не погоджувало з Мінреінтеграції запуску підготовчих курсів для абітурієнтів з окупованих територій - заступник міністра Драганчук

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Драганчук повідомляє, що представники Міністерства освіти і науки України (МОН) не погоджували з Мінреінтеграції введення пілотного проекту підготовчих курсів для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій (ТОТ), які вони анонсували раніше.

"На жаль, ні. Представники Мінреінтеграції не були залучені до напрацювання чинного наказу МОН, який регулює питання організації підготовчих курсів для вступників із ТОТ. Рішення про перелік університетів, на базі яких формально розпочато підготовчі курси, та інші організаційні моменти не погоджували з нами. Не хотіла б коментувати чому, поки що це неважливо", - сказала Драганчук в ексклюзивному бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Треба зосередитися виключно на результаті, а також украй важливо уникнути плутанини для вступників. Саме тому ми активно залучаємо колег із МОН до спільної підготовки та впровадження пілотного проекту", - додала заступник міністра.

За інформацією Мінреінтеграції, на підготовчих курсах Міносвіти на базі дев’яти вищих закладів освіти нині навчається 80 осіб. "Звісно, ця цифра є досить низькою, враховуючи, що минулого року до вишів вступили 2 тис. 26 осіб з окупованих територій", - додала вона.

На уточнювальне запитання, чи не буде так, що в Україні паралельно діятимуть два пілотні проекти підготовчих курсів, Драганчук відповіла негативно. "Ні, наказом Міносвіти, яким зараз введено підготовчі курси, передбачається, що в 2021 році вони проводяться з лютого до травня (чотири місяці, обсягом 120 годин). Водночас підготовчі курси зі стипендіальним забезпеченням у 2021 році триватимуть із кінця червня до серпня", - розповіла заступник міністра.

Водночас вона зазначила, що відомство проводитиме консультації з Міносвіти стосовно 80 абітурієнтів, які вже проходять підготовку. "Хоча теоретично можу сказати, що ці особи вже отримають свідоцтво про закінчення підготовчих курсів, а отже, повторної підготовки вони не потребуватимуть. Зараз є явний брак інформації про хід наявних підготовчих курсів МОН. У будь-якому разі ми дуже вдячні вишам, які вже здійснюють підготовку молоді з тимчасово окупованих територій, використовуючи власний ресурс, і зі свого боку готові надати їм усебічну підтримку в майбутньому", - додала Драганчук.

Як повідомлялося, в лютому Міністерство освіти заявило про старт пілотного проекту з безкоштовних підготовчих курсів для осіб з тимчасово окупованих територій України на базі дев'яти закладів вищої освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА