18:13 29.03.2021

У Харкові зареєстровано випадок завізної малярії зі смертельними наслідками - медики

1 хв читати
У Харкові зареєстровано випадок завізної малярії зі смертельними наслідками - медики

 Сорокарічна мешканка Харкова, яка з'їздила на місяць до Танзанії, незабаром після повернення померла від малярії.

Як повідомляється на сайті обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, жінка повернулася до України 14 березня, перші клінічні симптоми захворювання (загальну слабкість, головний біль, підвищення температури тіла до 38,7°) відчула 19 березня, але до лікарів звернулася лише 23 березня.

"Їй було проведено обстеження лише на наявність SARS-CoV-2, обстеження на малярію не проводилися. 24.03.2021 хвора була госпіталізована до закладу охорони здоров'я, де при обстеженні було виявлено збудники тропічної малярії. Незважаючи на проведені лікувальні заходи, хвора померла", - йдеться у повідомленні.

За інформацією лабцентру, в Танзанії жінка на малярію не хворіла, але помічала комарині укуси. Індивідуальну хіміопрофілактику до виїзду та під час перебування в Африці вона не проводила.

Фахівці Харківського міського філіалу лабцентру провели епідеміологічне розслідування і комплекс протиепідемічних заходів за місцем проживання жінки.

За даними обласного лабцентру, у 2020 році та з початку 2021 року в Харківській області зареєстровано вісім завезених випадків малярії, зокрема два летальних (померли харків'яни, які їздили до Африки і не проводили індивідуальну хіміопрофілактику).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА