21:40 29.03.2021

США могли б зіграти більш активну роль у просуванні мирних переговорів про припинення війни на Донбасі - Єрмак

3 хв читати
США могли б зіграти більш активну роль у просуванні мирних переговорів про припинення війни на Донбасі - Єрмак

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, де заявив, що США могли б зіграти активнішу роль у просуванні мирних переговорів про припинення війни на Донбасі, повідомляється на сайті глави держави.

"США могли б відіграти більш активну роль у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни на Донбасі", - цитує Єрмака прес-служба президента України в понеділок увечері.

Як зазначається, Єрмак розповів співрозмовнику про безпекову ситуацію на лінії розмежування на Донбасі. Він відзначив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих. Він також повідомив Саллівану про загибель чотирьох українських військовослужбовців 26 березня в результаті мінометного обстрілу з боку незаконних збройних формувань у населеного пункту Шуми в Донецькій області.

Єрмак зазначив, що Україна залишається "форпостом демократичного світу на сході Європи і платить за це високу ціну, зокрема втрачаючи життя найкращих своїх громадян.".

Водночас, глава Офісу президента України подякував США за чітку і послідовну політику щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, а також за надання важливої для безпеки допомоги, яка сприяє посиленню обороноздатності України. Зокрема, за підтримку реформи Збройних сил України та посилення військово-морських сил ЗСУ в Криму.

"Ми високо цінуємо нещодавні сильні заяви Президента Джо Байдена та представників вашої адміністрації щодо Криму. Для нас є дуже важливим підтвердження політики США щодо невизнання спроби анексії Криму, засудження незаконної окупації півострова, а також підтримка нашої ініціативи "Кримська платформа", - сказав керівник Офісу президента.

Він додав, що "завдяки підтримці США Україна вже отримала статус партнера з розширеними можливостями НАТО (EOP) і розраховує на отримання плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ)".

Крім того, Єрмак розповів Саллівану про реформи президента України. "Мета Президента України – побудова сучасної демократичної держави, заснованої на верховенстві права, вільної від корупції та впливу олігархів", - зазначив чиновник.

Він зазначив, що з ініціативи Зеленського "створено Центр протидії дезінформації, керівник якого незабаром буде представлений громадськості".

"Події, які відбувалися в останні роки і в Україні, і в інших країнах, доводять, що інформаційна війна та поширення дезінформації не менш руйнівні, ніж збройне протистояння", - сказав Єрмак.

Зі свого боку, радник президента США наголосив на важливості співпраці в питанні протидії дезінформації.

"Нам є чого повчитися у вас у питанні протидії дезінформації. Сподіваємося на можливість подальшої співпраці у цій сфері", - сказав Салліван.

Він також відзначив зусилля України в проведенні реформ. Радник президента США допомагатимуть Україні в досягненні її політичних, економічних, безпекових цілей.

Салліван запевнив у готовності і надалі допомагати Україні в отриманні повноправного членства в НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

Командувач ВМС ЗСУ обговорив із главою МЗС Норвегії поточну безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні

Заступник голови Полтавської облради подорожував Європою під виглядом службового відрядження - СБУ

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено бригадного генерала Шаповалова

Харків і кілька районів області частково знеструмлені, в місті не працює частина маршрутів електротранспорту

Польщі варто дозволити транзит українського зерна через польські порти - президентка Зернової палати Польщі

Окупанти завдали авіаудару по Золочеву Харківської області, постраждали двоє жителів - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА