06:44 30.03.2021

Ситуація з коронавірусом у Франції складна, майже 90% місць у палатах інтенсивної терапії зайнято

2 хв читати
Ситуація з коронавірусом у Франції складна, майже 90% місць у палатах інтенсивної терапії зайнято

У Франції в реанімації перебувають понад 4,9 тис. пацієнтів з коронавірусом, що вище показника піку, зафіксованого під час другої хвилі пандемії в країні в листопаді минулого року, пише газета "Фігаро".

Згідно з виданням, лікарні Франції працюють на межі можливостей, зайнято на даний момент 89% місць у палатах інтенсивної терапії.

Тим часом, Регіональний комітет туризму оцінив втрати, яких зазнав Париж і його околиці в минулому році через пандемію. За його даними, столичний регіон втратив 15,5 млрд євро через "історичне падіння кількості іноземних туристів".

Раніше в березні в низці регіонів Франції ввели нові обмежувальні заходи. Загалом вони торкнулися 21 млн осіб у 16 департаментах. Їм рекомендовано обмежити контакти з родичами, а також перейти на дистанційний режим роботи. Їм дозволено виходити на вулицю в межах 10 км від будинку для прогулянок на свіжому повітрі і покупок. Подорожі з одного регіону в інший без поважних причин забороняються.

Влада Франції вирішила не обмежувати роботу шкіл, дитячих садків та інших освітніх закладів у цих департаментах. У рамках нових заходів роботу повинні припинити майже всі магазини, які займаються продажем не життєво важливих продуктів.

Такий "обмежений" локдаун введений після того, як, за повідомленнями паризьких ЗМІ, президент Франції Емманюель Макрон висловився проти нових максимально жорстких обмежувальних заходів: за його словами, жителям стало важко витримувати такі умови, особливо - в столичному регіоні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА