12:12 30.03.2021

На затриманого під час акції біля будівлі ОП Владислава Сорда склали адмінпротокол за незаконні дії щодо державних нагород

2 хв читати
На затриманого під час акції біля будівлі ОП Владислава Сорда склали адмінпротокол за незаконні дії щодо державних нагород

Правоохоронці склали адміністративний протокол на учасника акції протесту біля будівлі Офісу президента України Владислава Сорда (Стафійчука), що перебуває під домашнім арештом і якого обвинувачують у скоєнні незаконних дій щодо державних нагород, повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Зазначається, що інформація про те, що Сорд нібито нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня, яка з'явилася кілька днів тому в ЗМІ, є неправдивою.

"Правоохоронці здійснили перевірку, під час якої отримали інформацію з Офісу президента України про те, що зазначеного громадянина державними нагородами не нагороджували. В результаті на уродженця Вінницької області складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 186-1 (незаконні дії щодо державних нагород ) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляють правоохоронці.

Вони зазначають, що матеріали адміністративного провадження і вилучений у Сорда орден Богдана Хмельницького III ступеня будуть спрямовані до суду для ухвалення законного рішення

Як повідомлялося, 20 березня біля стін Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити засудженого активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри та кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою зробили написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОПУ проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту в будівлі сталося кілька пожеж, постраждали вікна, двері, внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі було розмальовано фарбою.

Водночас, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі Офісу президента оцінюють приблизно у 2 млн грн.

Пізніше поліцейські вручили підозри в хуліганстві п'ятьом учасникам акції - одному з організаторів акції Сергію Філімонову та активістам Олексію Білковському, Денису Міщенку, Владиславу Сорду і Роману Ратушному (двох останніх вже відправили під домашній арешт).

Ще кількох активних учасників акції, зокрема Вадима Адамова та Олега Кабезького, правоохоронцям вдалося ідентифікувати, однак про вручення їм підозри поки що не повідомляється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА