12:53 30.03.2021

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої судді райсуду Києва, яка заважала проведенню акцій протесту за часів Майдану

2 хв читати
Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої судді райсуду Києва, яка заважала проведенню акцій протесту за часів Майдану

Українські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої судді Дніпровського районного суду міста Києва, а нині судді у відставці, яку обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів і демонстрацій, вчинене посадовою особою (ст. 340 КК України).

"Зазначена суддя обвинувачується в незаконному перешкоджанні проведенню мітингів та зборів громадян шляхом незаконного притягнення їх учасників до адміністративної відповідальності. Так, обвинувачена 23 січня 2014 року незаконного притягнула до адміністративної відповідальності трьох громадян за нібито порушення Правил дорожнього руху під час участі у грудні 2013 року в автопробізі до резиденції "Межигір’я" в складі колони автомобілів "Автомайдану", - повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань у вівторок.

Зазначається, що єдиним доказом провини зазначених осіб були сфальсифіковані рапорти інспекторів ДАІ, деякі з яких навіть не перебували на місці нібито вчинення адміністративного правопорушення, яке вони описали в рапортах.

"Доводи водіїв щодо непричетності до будь-яких адміністративних правопорушень суддею були відхилені, натомість на підставі цих рапортів відносно них застосовано адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами на різний строк. Такі дії, на думку судді, мали зупинити інших активістів від участі у цьому русі", - наголошують у ДБР.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України, в подальшому апеляційний суд зазначені рішення скасував, а провадження закрито у зв'язку з відсутністю події та складу адміністративного правопорушення.

Правоохоронці також додають, що підозрюваний у скоєнні аналогічного кримінального злочину інший суддя цього самого суду наразі знайомиться з матеріалами досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА