14:02 30.03.2021

"Справу Стерненка" передали до Одеського апеляційного суду

2 хв читати
"Справу Стерненка" передали до Одеського апеляційного суду

Кримінальну справу за обвинуваченням активіста Сергія Стерненка та Руслана Демчука у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича, яку вже було розглянуто в суді першої інстанції, передали на розгляд до Одеського апеляційного суду.

"До Одеського апеляційного суду надійшла кримінальна справа за обвинуваченням Сергія Стерненка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України, та Руслана Демчука - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України, з апеляційними скаргами обвинуваченого Сергія Стерненка, його захисника Андрія Писаренка та з апеляційною скаргою заступника керівника Одеської обласної прокуратури на вирок Приморського районного суду м. Одеси від 23 лютого 2021 року стосовно Сергія Стерненка та Руслана Демчука", - повідомляє прес-служба Одеського апеляційного суду.

Зазначено, що питання про відкриття провадження за зазначеними апеляційними скаргами буде вирішено відповідно до положень статті 398, 399 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив його до семи років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна. 5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок.

Після вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції на підтримку активіста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА