18:40 30.03.2021

СБУ заблокувала роботу мережі ботоферм, яка фінансувалася з РФ

1 хв читати
СБУ заблокувала роботу мережі ботоферм, яка фінансувалася з РФ

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували роботу мережі ботоферм, яка забезпечувала поширення постів, що дискредитують вакцинацію і підтримують терористичні організації "Л/ДНР".

"Оперативники спецслужби встановили, що незаконну схему організували четверо жителів Хмельницького. Вони розмістили обладнання в орендованому приміщенні торговельного центру та за місцями проживання. Спеціалізовані апаратно-програмні комплекси зловмисники використовували для створення і просування фейкових акаунтів у соціальних мережах для поширення неправдивої інформації серед населення", - повідомляє прес-центр СБУ.

Для протиправної діяльності організатори схеми використовували SIM-картки українських операторів мобільного зв'язку. Також частину обладнання зловмисники використовували для заробітку на незаконній маршрутизації міжнародного телекомунікаційного трафіку.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп'ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним обладнанням, Gsm sms banking, sim bank, GoIP шлюзи, а також кількасот сім-карток.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство. Встановлюються всі особи, причетні до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА