20:42 30.03.2021

Агент НАБУ Шевченко вийшов під заставу й анонсував прес-конференцію

2 хв читати
Агент НАБУ Шевченко вийшов під заставу й анонсував прес-конференцію

Агент Національного антикорупційного бюро України Євген Шевченко, підозрюваний у причетності до створення незаконного воєнізованого збройного формування, вийшов на волю під заставу 5 млн грн.

"Друзі, я вдома! Поруч зі своєю дружиною і своїм сином - це найголовніше, що є в моєму житті. І я від усього серця хочу подякувати тим своїм друзям, що не відвернулися у лиху годину, і всім тим небайдужим людям, які, піклуючись про мою долю, допомогли зібрати величезну суму застави в розмірі 5млн грн", - написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook у вівторок увечері.

За його словами, в середу розглядатиметься апеляція прокуратури, яка вимагатиме скасування застави й безумовного тримання його під вартою в СІЗО.

"Знаю, що наказ на те, аби закрити мене будь-якою ціною, прийшов від конкретної особи з Офісу президента України. Сподіваюся, суддя зважить, що у матеріалах справи немає жодного доказу скоєння тих тяжких злочинів, що СБУ та ГПУ мені інкримінують. І дозволить мені відстоювати правду, відстоювати свою честь та гідність на свободі, а не за ґратами", - написав Шевченко.

Він також анонсував у разі збереження нинішнього запобіжного заходу проведення прес-конференції, на якій пообіцяв викласти матеріали, що доводять фальсифікацію справи проти нього. У разі, якщо заставу буде скасовано й агента НАБУ візьмуть під варту, прес-конференцію проведуть його адвокати.

"Розповім, як це робили слідчі. Як брехав прямо під час судового засідання прокурор. І яка конкретно посадова особа перебувала в кабінеті судді Печерського суду, коли та виносила своє рішення", - сказав Шевченко.

Як повідомлялося, 24 березня Служба безпеки України припинила діяльність незаконного збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, зокрема проти основ національної безпеки.

За даними слідства ГУ СБУ в м. Києва та Київській області, організаторами діяльності групи були колишній народний депутат України Семен Семенченко та агент Національного антикорупційного бюро Євген Шевченко.

У СБУ заявили, що після проведення низки експертиз та інших слідчих дій у рамках розслідування справи про створення НЗФ буде пред'явлено нові підозри.

26 березня Печерський районний суд Києва заарештував Шевченка з можливістю внесення застави розміром 5 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА