07:26 31.03.2021

У Бразилії зафіксовано рекордну кількість летальних випадків від COVID-19 за добу

1 хв читати
У Бразилії зафіксовано рекордну кількість летальних випадків від COVID-19 за добу

Минулого вівторка Міністерство охорони здоров'я Бразилії повідомило про 3 тис. 780 смертних випадків від пов'язаних з коронавірусом захворювань, що є рекордним добовим показником з початку пандемії COVID-19.

Таким чином, за даними американського університету Джонса Гопкінса, з початку поширення інфекції в країні загинули понад 317,6 тис. осіб з коронавірусним діагнозом.

Наразі на Бразилію припадає близько чверті смертей від COVID-19 у всьому світі за добу, більше, ніж у будь-якій іншій країні, однак кампанію вакцинації населення утруднено через недолік препаратів.

Минулого місяця бразильський уряд підписав контракт на закупівлю 20 мільйонів доз вакцини Covaxin, розробленої в Індії компанією Bharat Biotech. Але у вівторок медичний регулятор Бразилії Anvisa заявив, що препарат "не відповідає виробничим стандартам" і не дав дозволу на його використання.

Bharat Biotech подала заявку на екстрене застосування її вакцини в Бразилії 8 березня.

Індійська компанія і її бразильський партнер Precisa Medicamentos заявили, що вони будуть оскаржувати це рішення і нададуть докази того, що вакцина відповідає всім вимогам.

У заяві йдеться, що Covaxin схвалена для використання в п'яти країнах, включно з Індією.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА