08:52 31.03.2021

Зеленський підписав указ про створення Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти

1 хв читати
Зеленський підписав указ про створення Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №130/2021 "Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти", повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Документ має на меті сприяння модернізації системи професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до потреб ринку праці, міжнародних стандартів і практик для забезпечення реалізації права громадян на якісну та доступну професійну (професійно-технічну) освіту, а також створення умов для формування й розвитку актуальних професійних компетентностей людини для її успішної професійної діяльності та самореалізації", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента України в середу вранці.

Цим указом утворено Раду з питань розвитку професійної (професійно-технічної) освіти як консультативно-дорадчий орган при президенті України і затверджено положення про неї.

"Основними завданнями Ради є: моніторинг розвитку професійної (професійно-технічної) освіти; аналіз та удосконалення законодавства України у цій сфері; вивчення тенденцій розвитку ринку праці та прогнозування пріоритетних напрямів і шляхів розвитку освіти; розробка пропозицій щодо формування сучасних професійних компетентностей у сфері професійної (професійно-технічної) освіти тощо", - наголошується в повідомленні.

В указі зазначається, що Кабмін має забезпечити розробку і затвердити до 1 вересня поточного року державну цільову програму розвитку професійної освіти на період до 2027 року, спрямовану на модернізацію системи професійної та професійно-технічної освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА