11:34 31.03.2021

Україні потрібно більше прозорості й менше корупції - тимчасова повірена у справах США

2 хв читати
Україні потрібно більше прозорості й менше корупції - тимчасова повірена у справах США

Україна потребує більшої прозорості й поліпшення бізнес-клімату для просування до членства в європейських та євроатлантичних інституціях, зазначає тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

"Щоб була можливість допомогти Україні просуватися до членства у європейських та євроатлантичних інституціях, Україні потрібно більше прозорості, менше корупції і кращий бізнес-клімат. Зобов'язання України за програмами фінансової допомоги МВФ, Світового банку та ЄС є корисним путівником для неї. Зміни в цих напрямах допоможуть Україні стати сучасною західною країною, яку прагнуть мати українці", - сказала Квін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання про те, якими є очікування США від України в плані реформ, вона зазначила, що насправді таке формулювання не доречне, оскільки США співпрацюють з Україною, щоб допомогти їй побудувати економіку для своїх потреб, щоб вона працювала на благо українського народу і могла реалізовувати власні прагнення.

"Це взаємно вигідна ситуація. Тому що багата, безпечна, мирна і демократична Україна посилюватиме Європу і буде міцним партнером Сполучених Штатів", - наголосила Квін.

Водночас тимчасова повірена у справах США зазначила, що одним із досягнень є земельна реформа, яка, як очікується, буде реалізована цього літа, вперше створивши ринок землі, який допоможе розкрити величезний сільськогосподарський потенціал України. "Парламент також наразі розглядає законопроект, який забезпечуватиме прозорість на майбутньому ринку землі та передбачає надання фінансової допомоги українським фермерам. Це стало б важливим досягненням на додаток до того, що вже було зроблено в напрямі земельної реформи", - сказала вона.

Квін зазначила, що ще однією ключовою реформою є децентралізація, адже органи місцевого самоврядування вперше отримали повноваження розподіляти бюджети відповідно до місцевих пріоритетів.

"І ще одним досягненням, яке, схоже, наближається, є схвалення пакету законопроектів про приватизацію. Якщо ці законопроекти будуть ухвалені, це приведе до прозорого і більш справедливого процесу приватизації державних підприємств, що може створити приплив іноземних інвестицій, допомогти модернізувати ці підприємства і працевлаштувати тисячі українців. Це все дуже важливі події на економічному фронті", - вважає вона.


Повний текст інтерв'ю тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін, економічної радниці Меган Боулдін, директора з питань міжнародної боротьби з наркотиками та співпраці правоохоронних відомств Сари Лангенкамп, заступника директора місії USAID Сюзан Кyтор, заступника політичного радника Лінетт Бенке буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА