14:50 31.03.2021

Печерський райсуд Києва 2 квітня розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому

3 хв читати
Печерський райсуд Києва 2 квітня розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому

Печерський районний суд Києва 2 квітня розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу Олександру Тупицькому, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного суду скасовано.

"На 2 квітня на 10 годину призначено розгляд клопотання, в якому зазначено це прізвище", - сказав прес-секретар Печерського райсуду Віталій Чергавий агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи призначено до розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу Тупицькому.

Він не уточнив, від якого органу надійшло клопотання.

В Офісі генпрокурора агентству уточнили, що запобіжний захід Тупицькому обиратиметься у справі, в рамках якої Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів проти правосуддя, передбачених ч.2 ст.384, ст.386 КК України (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання показань).

Щодо запобіжного заходу, то слідство у своєму клопотанні просить суд узяти Тупицького під заставу в сумі 45 тис. 400 грн (20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, - максимальний розмір застави, передбачений статтею КПК для нетяжких злочинів) і особисті зобов'язання, серед яких: не виїжджати з населеного пункту, в якому живе, без дозволу слідчого, утримуватися від спілкування зі свідками та співробітниками секретаріату КС, не відвідувати приміщення і будівлю КС, здати на зберігання документи для виїзду за кордон.

"Отже, сторона обвинувачення має намір забезпечити виконання процесуальних зобов'язань підозрюваним, який систематично не являється на виклики до органів досудового розслідування, прокурора і слідчого судді, а також використовує в особистих інтересах Конституційний суд України для перешкоджання кримінальному провадженню", - зазначили в Офісі генпрокурора.

При цьому в Офісі генпрокурора наголосили, що застава з зобов'язаннями - не найсуворіший запобіжний захід, передбачений КПК. "Вона дає можливість підозрюваному переглянути своє ставлення до виконання процесуальних зобов'язань і дотримуватися вимог кримінального процесуального законодавства. Якщо цього не станеться і перешкоджання кримінальному провадженню з його боку триватиме, не виключаємо, що надалі звертатимемося до суду з клопотанням про застосування суворішого запобіжного заходу", - додали в Офісі генпрокурора.

Як повідомлялося раніше з посиланням на ДБР, суддя перешкоджав встановленню істини в кримінальному провадженні, в якому він був підозрюваним, зокрема, перешкоджаючи наданню підлеглими документів за запитами органу досудового розслідування і явці осіб за повістками слідчого.

"Більше того, глава КС після повідомлення про підозру імітує її невручення, невступ у статус підозрюваного, відвідуючи робоче місце. Секретаріат КС фактично перетворений на юридичну фірму його глави, оскільки останній готує, друкує, реєструє, відправляє документи для глави суду, що не мають ніякого стосунку до конституційного судочинства, а тільки пов'язані з його участю в кримінальному провадженні", - зазначалося в повідомленні ДБР.

Тупицького викликали повісткою на 28 грудня 2020 року в Офіс генпрокурора для допиту в кримінальному провадженні №12013110060002990 про злочинну організацію колишнього глави Госпсуду Віктора Татькова і його заступника Ємельянова, зареєстрованому в 2013 році, слідство в якому наразі проводить Управління ДБР у "справах Майдану".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА