16:04 31.03.2021

Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

2 хв читати
Маріуполь очолив рейтинг прозорості та підзвітності українських міст у 2020 році - Transparency International

Маріуполь Донецької області став лідером у двох номінаціях рейтингу прозорості та підзвітності міст 2020 року, результати якого представила у Києві у середу Transparency International Ukraine, повідомляється на сайті міської ради.

"У Маріуполя була мрія стати прозорим містом України. Сьогодні ми отримали цю нагороду. Це велика перемога і великі можливості для нашого суспільства. Відкриваються двері Маріуполя для міжнародних інвесторів. Це велика праця, щоб залучити їх до міста. Наприклад, завдяки високим показникам прозорості Міжнародна фінансова корпорація працює лише з одним містом України - і це Маріуполь", - сказав мер міста Вадим Бойченко, якому вручили нагороду.

За словами мера, прозорість відкрила нові можливості для розвитку Маріуполя. Перша - це поліпшення сервісів для людей, зокрема, три відкритих Центри надання адміністративних послуг, один із яких - найбільший Мультицентр в Україні. Друга - залучення інвесторів: за п'ять років місто залучило майже EUR200 млн інвестицій у розвиток міста, вони були спрямовані на модернізацію водопостачання, зовнішнього освітлення та оновлення муніципального транспорту. Третя - конструктивний діалог із суспільством: через впровадження інструментів прозорості та електронної демократії жителі залучаються до процесу розвитку міста - це програма підтримки ОСББ, громадський бюджет, батьківський фонд.

Як наголошується у повідомленні, Маріуполь посів перше місце у рейтингу прозорості 100 найбільших міст в Україні (86,6 бала), друге місце - Львів (85,2), а третє - Дрогобич Львівської області (78,1).

Маріуполь також став найкращим у рейтингу підзвітності 50 міст України (32 бали), друге місце посів Львів (22), а третє - Покров Дніпропетровської області (22).

Transparency International Ukraine оцінює рівень прозорості міст четвертий рік поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА