19:00 31.03.2021

Зеленський очікує президента Естонії на святкуванні 30-річчя незалежності України та саміті "Кримської платформи"

2 хв читати
Зеленський очікує президента Естонії на святкуванні 30-річчя незалежності України та саміті "Кримської платформи"

Президент Володимир Зеленський запросив президента Естонії Керсті Кальюлайд (Kersti Kaljulaid) на святкування 30-річчя незалежності України та 1-й саміт "Кримської платформи".

"Дякую Керсті Кальюлайд за підтримку європейських і євроатлантичних прагнень України. Чекаємо вас на святкуванні 30-річчя незалежності України й на 1-му саміті "Кримської платформи". Бажаю вам та естонському народу якомога швидше подолати COVID-19", - написав Зеленський на сторінці у Twitter у середу.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, під час телефонної розмови Зеленський і Кальюлайд обговорили питання протидії поширенню пандемії коронавірусу та забезпечення вакцинації населення. Зокрема, співрозмовники наголосили на важливості забезпечення належного доступу країн до сертифікованих вакцин.

Окрім цього, Зеленський ознайомив Кальюлайд із ситуацією на лінії розмежування на Донбасі: "Кількість порушень режиму тиші збільшилася, але ми працюємо над тим, щоб режим припинення вогню функціонував так само, як і торік, коли обстрілів, поранень і смертей на Донбасі було в десятки разів менше".

Президент України також порушив питання енергетичної безпеки, наголосивши, що проект "Північний потік-2" є загрозою для регіону, викликом для Європейського континенту і перевіркою на здатність міжнародної спільноти консолідуватися для протидії намірам Росії монополізувати енергетичний ринок у Європі.

"Ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб не допустити завершення будівництва цього проекту", - зазначив він.

Також під час розмови Зеленський наголосив на незмінності стратегічної мети України щодо набуття повноправного членства в ЄС та висловив сподівання на активну підтримку з боку Естонії в реалізації цього завдання.

Глава Української держави зазначив, що Україна формує широку коаліцію держав - членів ЄС, які підтримують європейську перспективу України. "Розраховую, що Естонія як наш близький і надійний партнер зможе долучитися до цієї важливої ініціативи", - зазначив Зеленський.

Президент України акцентував увагу на тому, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО, і зазначив, що цьогорічний саміт Альянсу є дуже важливим у просуванні цього питання.

За словами Кальюлайд, Естонія підтримує євроатлантичні прагнення України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА