19:26 31.03.2021

Гармаш: Росія в ТКГ відмовилася підтримати відданість режиму припинення вогню

2 хв читати
Гармаш: Росія в ТКГ відмовилася підтримати відданість режиму припинення вогню

Представник Донецька в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що представники російської делегації в ТКГ відмовилися підтримати відданість збереженню режиму припинення вогню на Донбасі, що був погоджений 22 липня 2020 року і набув чинності 27 липня 2020 року.

"Сьогодні був цинічний момент, коли Леонід Кравчук (голова української делегації в ТКГ - ІФ) запропонував повернутися до дотримання режиму тиші на Донбасі з півночі, запропонував усім підтримати це, а потім ще посол Яшар Чевік, модератор підгрупи з безпеки, запропонував зробити заяву, щоб сторони підтвердили свою відданість режиму тиші, і Росія, одна проти двох, тому що ОБСЄ підтримала українську пропозицію, відмовилася підтверджувати, посилаючись на те, що вже є ця пропозиція і навіщо її знову підтверджувати. Хоча ми всі дійсно розуміємо, що пропозиція є, але перезавантаження потрібне, тому що фактично режим тиші не дотримується. Результату немає", - заявив Гармаш в ефірі телеканалу "Україна 24" за підсумками засідання ТКГ у середу, 31 березня.

Він також зазначив, що російська сторона не зацікавлена в досягненні якогось результату, оскільки "для них Мінський процес і ТКГ - просто один з інструментів гібридної війни".

"Тому доки немає політичного рішення з Москви про припинення цієї війни, її представники в ТКГ продовжуватимуть блокувати реальний переговорний процес і заявляти, що вони нібито не сторона конфлікту. Але нам важливо зберігати цей майданчик переговорів, на якому можна буде змусити Росію з часом і під тиском санкцій прийняти компромісне рішення", - резюмував Гармаш.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА