21:10 31.03.2021

Справу про смертельну ДТП на острівці безпеки в центрі Харкова направлено до суду

2 хв читати
Справу про смертельну ДТП на острівці безпеки в центрі Харкова направлено до суду

Харківська обласна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо двох водіїв-учасників ДТП на острівці безпеки на перехресті проспекту Науки і вул.Космічної, в результаті якої загинула 60-річна жінка-пішохід.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, обом підозрюваним інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини (ч. 2 ст. 286 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого", - йдеться в повідомленні.

Аварія сталася 7 листопада 2020 року на перехресті проспекту Науки і вул.Космічної.

Автомобіль Volkswagen Passat, за кермом якого перебував громадянин Єгипту, перевищуючи швидкість, їхав у лівій смузі, яка не призначена для руху прямо. В попутному йому напрямку рухався водій автомобіля Volkswagen Jetta, який почав перебудовуватися, не переконавшись у безпеці маневру. Внаслідок перетину траєкторії руху двох автомобілів водій Passat вилетів на острівець безпеки, де в цей час перебували чотири пішоходи. В результаті аварії 60-річна жінка і 10-річний хлопчик отримали травми різного ступеня тяжкості.

20 лютого 2021 року потерпіла померла в лікарні, не приходячи до тями.

Стосовно громадянина Єгипту, який, як було встановлено і раніше неодноразово порушував правила безпеки дорожнього руху, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн. Зараз він перебуває в СІЗО. Іншого підозрюваного суд помістив під нічний домашній арешт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА