09:56 01.04.2021

ТСК з розслідування можливих злочинів представників влади може стати прообразом комітету з нагляду за спецслужбами - Безугла

2 хв читати
ТСК з розслідування можливих злочинів представників влади може стати прообразом комітету з нагляду за спецслужбами - Безугла

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування можливих злочинів представників влади може стати прообразом комітету з нагляду за спецслужбами, заявляє заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла (фракція "Слуга народу").

"І я сподіваюся, що ТСК з розслідування можливих злочинів представників держвлади, попрацювавши півроку-рік і розглянувши низку резонансних кейсів, пов'язаних так чи інакше з роботою спецслужб, розробить і суто технічно випробує новий алгоритм роботи. І вже перевірений на ТСК алгоритм ми зможемо перенести на роботу спецкомітету", - сказала Безугла в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, ТСК розглядатиме резонансні питання, а першим - так звану справу "вагнерівцев".

"Це буде перше питання, яким займеться наша комісія", - уточнила народний депутат.

Безугла розповіла, що предметом розгляду ТСК стануть й оприлюднені записи розмов політиків, так звані плівки, незалежно від часу давності їх оприлюднення.

"ТСК займеться також рішеннями, які ухвалювали в 2014 році та які стосувалися трагічних подій поблизу Іловайська, Дебальцевого. Не залишаться без уваги й рішення (чи їх відсутність), що призвели до окупації Російською Федерацією Криму, а також Мінські угоди", - сказала Безугла.

Заступник голови комітету з нацбезпеки зазначила, що регламентний комітет уже підтримав створення ТСК, проте голосування за це питання на пленарному засіданні відкладається, оскільки роботу парламенту заблокував розгляд змін до Земельного кодексу та інших законів щодо удосконалення системи управління у сфері земельних відносин.

Вона нагадала, що закон про розвідку передбачає створення парламентського комітету з нагляду за спецслужбами, і його може бути створено під час поточного скликання Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА