10:43 01.04.2021

В Україні розпочався призов на строкову військову службу

2 хв читати
В Україні розпочався призов на строкову військову службу

В Україні з четверга, 1 квітня, стартує призов на строкову військову службу.

"У період із квітня до червня цього року буде призвано на строкову військову службу 14 246 осіб. Зокрема, до Збройних сил України - 6 500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту - 600 осіб, Національної гвардії - 4 646 осіб, Державної прикордонної служби - 2 500 осіб", - повідомляє прес-служба Збройних сил України з посиланням на слова начальника управління організації комплектування рядового та сержантського складу ГУ персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерія Дендебери.

Призов розпочинається 1 квітня відповідно до указу президента України.

У ЗСУ зазначили, що показники нинішнього призову до ЗСУ зменшено з огляду на збільшення чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних сил.

"Отже, до лав Збройних сил України призивають дедалі меншу кількість строковиків, водночас деякі інші військові формування, навпаки, наростили їх чисельність", - зазначив Дендебера.

Він також додав, що призовники не включені до пріоритетних груп для вакцинації від COVID-19, яким роблять щеплення на перших етапах вакцинації. Проте під час перебування у ЗСУ вони матимуть змогу отримати щеплення проти COVID-19, оскільки військовослужбовці належать до пріоритетних груп населення, яким рекомендують зробити щеплення на третьому етапі вакцинації.

Також після прибуття до військової частини призовники пройдуть заходи обсервації тривалістю 14 діб.

Як повідомлялося, 24 квітня президент України Володимир Зеленський підписав указ про терміни проведення чергових призовів на строкову військову службу у 2021 році, згідно з документом призовники не служитимуть на Донбасі.

Згідно з указом №71/2021, "призов громадян України на строкову військову службу буде здійснено протягом квітня-червня і жовтня-грудня 2021 року".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА