11:13 01.04.2021

У Чернігові повідомили про підозру "Камо Московському", який налагодив постачання наркотиків до пункту тимчасового перебування іноземців

2 хв читати
У Чернігові повідомили про підозру "Камо Московському", який налагодив постачання наркотиків до пункту тимчасового перебування іноземців

Українські правоохоронці повідомили про підозру у встановленні або поширенні злочинного впливу і постачанні наркотиків до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців, "вору у законі" на прізвисько "Камо Московський".

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України в четвер, громадянин Російської Федерації прибув до нашої країни для встановлення та поширення власного злочинного впливу серед місцевого криміналітету і з метою уникнення кримінальної відповідальності.

"Докази для обґрунтованого повідомлення про підозру отримали оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, теруправління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваного затримали в січні, після чого помістили до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

"Там він спробував створити власне кримінальне царство: почав впливати на інших утриманих осіб, контролювати "общак", налагоджувати нові зв’язки з представниками криміналітету, які перебувають на волі. Крім того, допомагав організовувати поставки наркотиків до закладу утримання", - заявив з цього приводу голова Національної поліції Ігор Клименко.

Правоохоронці наголошують, що "Камо Московський" диктував дотримання "воровських законів", вирішував конфлікти між кримінальними "авторитетами" і підбурював інших скоювати злочини.

Під час здійснення санкціонованого обшуку на території Чернігівського ПТПІ поліцейські за допомогою силової підтримки роти поліції особливого призначення вилучили заборонені речовини.

"Камі Московському" повідомили про підозру за встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі "вора в законі" (ч. 3 ст. 255-1 КК України) та незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 307)", - зазначають у поліції.

Там уточнюють, що в разі доведення провини в суді чоловікові може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

У поліції додають, що "Камо Московський" - це другий в історії України "вор у законі", який отримав підозру за встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває в статусі суб'єкта підвищеного злочинного впливу.

Відповідний закон, що дозволяє залучати таких осіб до відповідальності, нардепи ухвалили в червні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА