12:39 01.04.2021

У посольстві роз'яснили умови, на яких громадянам України дозволено в'їзд до Хорватії

3 хв читати
У посольстві роз'яснили умови, на яких громадянам України дозволено в'їзд до Хорватії

Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія продовжив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Республіки Хорватія, рішення діє до 15.04.2021 року, повідомило посольство України в Хорватії.

"Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в'їжджати в Хорватію за виняткових підстав", - йдеться в повідомленні посольства в четвер.

У дипвідомстві уточнили, що йдеться про медичних працівників, дослідників у галузі здоров'я, працівників з догляду за людьми похилого віку; прикордонників; працівників у транспортній галузі; дипломатів, співробітників міжнародних організацій, військових, працівників поліції, працівників у гуманітарній сфері та осіб цивільного захисту під час виконання своїх службових обов'язків; осіб, які подорожують транзитом; осіб, які подорожують з метою навчання; моряків.

Крім того, право в'їзду до Хорватії мають особи, які подорожують із туристичною метою за наявності документального підтвердження про сплату в повному обсязі на запланований період перебування готелю/апартаментів /кемпів/приватних садиб/найму яхти або підтвердження про власність житла чи яхти в Хорватії; особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин, ділових причин (наявність запрошення від приймаючої сторони) чи мають інші економічні інтереси; особи, які подали прохання до поліції на роботу та проживання в Хорватії, у тому числі ІТ-фрилансери (digital nomads), за умови, що компетентний орган Хорватії ухвалив позитивне рішення щодо їх проживання в Хорватії.

У посольстві України зазначили, що дозвіл на в'їзд у Хорватію буде дозволений за наявності підтвердження підстави в'їзду та одного з перерахованих нижче документів. Ними є документ, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не пізніше за 48 годин до моменту перетину хорватського кордону; документ, що підтверджує негативний результат швидкого тесту на антиген SARS-CoV-2, який визначають спільно країни Європейського Союзу, зроблений не пізніше за 48 годин до моменту перетину хорватського кордону.

Уточнюється, що за умови перебування в Хорватії більше ніж 10 днів тест необхідно повторити на території Хорватії до 10-го дня з дати видачі попереднього тесту. Крім того, можна надати документ, що підтверджує вакцинацію особи від COVID-19, яка була прищеплена другою дозою вакцини не пізніше як 14 днів від моменту в'їзду до Хорватії. Якщо вакцина передбачає одну дозу, то вакцинація має бути здійснена не пізніше як 14 днів з моменту в'їзду до Хорватії.

Також особи, які подорожують, можуть продемонструвати документ, що містить інформацію про позитивний ПЛР-тест або швидкий тест на антиген, який підтверджує, що особа одужала від вірусу SARS-CoV-2 протягом 180 днів, документ має бути отриманий не раніше 11 днів до моменту в'їзду до Хорватії, або підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19. Крім того, в'їзд до Хорватії може бути дозволено за умови перебування на самоізоляції десять днів або здачі тестів на території Хорватії власним коштом.

Діти до 7 років звільняються від обов'язку тестування, якщо подорожують із батьками/опікунами, які мають негативний результат ПЛР-тесту, швидкого тесту на антиген або підтвердження лікаря, що особа хворіла на COVID-19.

Особи, зокрема й громадяни України, які прибувають до Хорватії з країн, де поширений новий штам коронавірусу, під час в'їзду до Хорватії мають пред'явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), також їм буде призначено 14-денну самоізоляцію.

Громадяни України, які планують в'їжджати до Хорватії з метою здійснення волонтерської діяльності на територіях, постраждалих від землетрусу (Сісачко-Мославачка жупанія, частина Загребської та Карловацької жупаній), мають право в'їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту за наявності попереднього дозволу Штабу цивільного захисту Хорватії.

Особи, які прямують Хорватією транзитом, мають залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в'їзду. Якщо особа не залишить територію Хорватії протягом 12 годин, то їй автоматично призначається самоізоляція.

Також за наявності підстави для в'їзду до Хорватії необхідно зареєструвати свій намір на сайті МВС Хорватії https://entercroatia.mup.hr/ і роздрукувати реєстраційний номер заявки - таке підтвердження прискорить перетин кордону, проте не є дозволом на в'їзд від МВС Хорватії, повідомили в українському посольстві.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА