13:08 01.04.2021

У квітні в Бабиному Яру з'явиться нова символічна синагога

2 хв читати
У квітні в Бабиному Яру з'явиться нова символічна синагога

У квітні Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" відкриє новий об'єкт - символічну синагогу і місце для молитви, яка буде розташована на невеликій ділянці позаду пам'ятника "Менора" біля схилу яру, який традиційно є місцем скорботи, молитви та пам'яті жертв трагедії для євреїв, повідомляє прес-служба МЦГ "Бабин Яр" у четвер.

"Територія Бабиного Яру є місцем вбивства та вічного спочинку для десятків тисяч євреїв, які стали жертвами злочинного нацистського режиму. Нині тисячі людей відвідують Бабин Яр, щоб ушанувати пам'ять жертв трагедії та помолитися за спочилих на цьому місці", - зазначив Яків Дов Блайх, головний рабин Києва та України, член Наглядової ради МЦГ "Бабин Яр".

Зазначено, що символічну синагогу у вигляді книги спроектував швейцарський архітектор, професор Базельського університету Мануель Герц, який також є автором синагоги в Майнці. Водночас конструкторські та художні роботи здійснили українські механіки, інженери та митці.

"Мене надихнула ідея, що синагога може бути книгою, яку ми приходимо разом читати і потрапляємо у всесвіт розповідей, які розкривають історію. Сенс у тому, що вона буде зведена на священній землі. Це буде не лише данина пам'яті загиблим, а й погляд у майбутнє", - пояснив Герц.

Наголошується, що будівля заввишки 11 метрів у закритому вигляді є плоскою вертикальною конструкцією, яка відкривається вручну. Вона виготовлена з амбарного дуба сторічної давності, який збирали із старих покинутих споруд, розташованих у різних куточках України.

"Стеля символічної синагоги прикрашена візерунками у вигляді карти зоряного неба, що відтворює положення зірок 29 вересня 1941 року. Також конструкція оздоблена візерунками і текстами молитов, які повторюють інтер'єр старовинних синагог Західної України - у Ходорові і Гвіздці, які були знищені нацистами під час Другої світової війни. Розпис робили українські митці з майстерні C.I.Form", - повідомляють у МЦГ "Бабин Яр".

Там додають, що зведення об'єкта відбувається в рамках реалізації меморандуму про співпрацю між Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр" і Міністерством культури та інформаційної політики України на підставі відповідних досліджень території та дозволу міністерства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА