13:35 01.04.2021

Голова НБУ задекларував за 2020 рік понад 27 млн грн доходів

2 хв читати
Голова НБУ задекларував за 2020 рік понад 27 млн грн доходів

Голова Національного банку України Кирило Шевченко задекларував 27,5 млн грн доходів за 2020 рік, з яких 19,03 млн грн становить його заробітна плата в Укргазбанку і 2,4 млн грн - зарплата на посаді керівника центробанку, свідчить його декларація.

Згідно з документом, його дружина Юлія Шевченко отримала за минулий рік 20,8 тис. грн заробітної плати від ПАТ "Страхова компанія "Універсальний поліс".

Голова центробанку спільно з дружиною задекларував 3,4 млн грн доходу від відчуження цінних паперів і корпоративних прав у BofA Merrill Lunch, 1,2 млн грн відсотків у Banque Lombard Odier and Co LTD, 187 тис. грн страхових виплат, 163 тис. грн виплат за облігаціями в Ощадбанку.

Як зазначено в декларації, на банківських рахунках в Укргазбанку Шевченко тримає 647,3 тис. грн і EUR 166 тис., на спільних з дружиною рахунках у Banque Lombard Odier & Co LTD - $3,2 млн і EUR6,6 тис.

Готівкою голова центробанку задекларував $256,6 тис. і EUR 10 тис., його дружина - $27 тис., EUR 25 і 120 тис. грн. Окрім цього, у спільній власності подружжя перебуває 4,6 млн грн готівкою.

"Основну частину суми доходів за 2020 рік, задекларованої головою НБУ, становлять виплати за попереднім місцем роботи. Збільшення суми готівкових коштів пов'язано з отриманням виплат під час звільнення з АБ "Укргазбанк", що передбачено відповідними нормативно-правовими документами", - прокоментували в прес- службі НБУ.

Крім того, голова центробанку і його дружина володіють квартирою в Києві площею 304 кв. м і двома машиномісцями, у користуванні - квартира в Києві площею 72 кв. м., домоволодіння в Київській області (с. Забір'я) площею 208 кв. м і дві земельні ділянки по 25 га і 308 кв. м. Крім цього, Юлія Шевченко володіє земельною ділянкою в Криму.

Кирило Шевченко вніс до декларації автомобіль Рeugeot PARTNER 2016 року випуску і квадроцикл OUTLADER (рік випуску 2018). Подружжя Шевченків також має право користування автомобілями Mercedes-Benz 2012 випуску і Land Rover 2013 року випуску. Голова центробанку також володіє правом користування на катер Super Air Nautique G23 2013 року випуску.

Крім того, голова центробанку зазначив у декларації три наручних годинники з дорогоцінних каменів, телевізор LOEWE, а його дружині належать сім наручних годинників із дорогоцінних каменів і дорогоцінних металів, а також ювелірні вироби, сумка Hermes, дві шуби Maurizio Braschi.

Як повідомлялося, за 2019 рік Шевченко задекларував понад 14 млн грн заробітної плати. Кирило Шевченко призначений на посаду голови НБУ 16 липня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА