18:24 01.04.2021

В АРМА відбуваються обшуки у справі про заволодіння переданими їм в управління коштами

3 хв читати
В АРМА відбуваються обшуки у справі про заволодіння переданими їм в управління коштами

(оновлена)

Обшуки відбуваються наразі у приміщеннях Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), а також у керівництва відомства, повідомляє народний депутат фракції "Слуга народу" Галина Янченко.

"У АРМА обшуки. Такі самі обшуки тривають і вдома у в. о. голови АРМА Віталія Сигидина, його заступника з питань управління активами Володимира Павленка та начальника управління менеджменту активів Вахтанга Бочоришвілі. Обшуки проводять ДБР спільно з СБУ", - написала Янченко на сторінці у Facebook у четвер.

Пізніше у Державному бюро розслідувань (ДБР) та в Офісі генерального прокурора підтвердили інформацію про обшуки.

"Встановлено, що протягом листопада-грудня 2020 року учасники організованої групи, до складу якої входили посадові особи Нацагентства та адвокати, заволоділи коштами на загальну суму понад $400 тис., які були передані в управління АРМА. Зазначені особи, на підставі підроблених судових рішень, безпідставно перераховували гроші на банківські рахунки осіб, які не мали до них жодного стосунку. Так, 1 квітня 2021 року слідчі ДБР провели низку обшуків у приміщеннях АРМА та за адресами проживання її керівників", - повідомляється на сайті ДБР.

Попередня кваліфікація правопорушення, за даними відомства, - заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах організованою групою, а також використання підроблених документів та одержання неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора повідомляють про проведення понад 50 одночасних обшуків у Києві та Київській області у цій справі та про заволодіння коштами у розмірі понад $500 тис.

"За даними слідства, учасники організованої групи... протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи грошовими коштами, визнаними речовими доказами у низці кримінальних проваджень та переданими в управління АРМА, на загальну суму понад $500 тис., шляхом їх перерахування на підставі підроблених судових рішень на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження", - розповіли у відомстві.

За словами Янченко, ще низку епізодів "корупційних оборудок" АРМА розслідує Національне антикорупційне бюро України (НАБУ).

"Весь останній рік я систематично привертала увагу до зловживань АРМА і закликала до негайного перезавантаження керівництва, і навіть зверталась із такою пропозицією до президента України. Крім того, щоб змінити ситуацію я зареєструвала два законопроекти про наведення ладу в АРМА і реформу управління арештованими активами. Ці законопроекти підписали ще 70 народних депутатів. Сподіваюсь, що сьогоднішні події стануть чітким сигналом, що зміни в АРМА потрібні вже і зараз, та достатньою мотивацією, щоб підготовлені законопроекти були нарешті винесені на голосування в залу", - написала вона.

Янченко висловила переконання, що законодавчі зміни зможуть стати запобіжником "від беззаконня та мутних історій АРМА" в майбутньому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА