18:47 01.04.2021

Міністр екології минулого року надав фіндопомогу підприємству дружини "Кам'янка-Солар" на 3,2 млн грн

3 хв читати
Міністр екології минулого року надав фіндопомогу підприємству дружини "Кам'янка-Солар" на 3,2 млн грн

Міністр захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський минулого року надав фінансову допомогу розміром 3,2 млн грн ТОВ "Кам'янка-Солар" (СЕС у Одеській області), половиною корпоративних прав якого володіє його дружина Світлана Юрченко, свідчить декларація міністра за 2020 рік.

Окрім цього, Юрченко повністю володіє ТОВ "Трескон", ТОВ "Інтоні", ТОВ "Інконі", 37% ТОВ "Корнел Україна", які, згідно з декларацією за 2019 рік, передав їй Абрамовський. Також у власності його дружини перебуває половина корпоративних прав ТОВ "Республіканський центр будівельних експертиз" і 94 915 акцій ПрАТ "Київгідромонтаж".

Сам міністр володіє 25% у капіталі ТОВ "Український морський альянс", які, згідно з декларацією, нікому не передані.

У документі зазначається, що минулого року заробітна плата Абрамовського в Міністерстві енергетики становила 291,76 тис. грн, у Мінекології - 296,2 тис. грн, також він отримав доход у вигляді відсотків від вкладу в Ощадбанку розміром 141 тис. грн. Дохід дружини - 4,7 тис. грн відсотків у TD BANK із головним офісом, згідно з відкритими даними, в селищі Черрі Гілл (штат Нью-Джерсі, США), який працює, зокрема, у 15 штатах і Вашингтоні.

Міністр також має, зокрема, майже EUR800 тис., $208 тис. і 33 тис. грн вкладів у банках, переважно в Ощадбанку. Серед вкладів його дружини - $225 тис. у TD BANK, $275 тис. і майже EUR36 тис. готівкою в Сбербанку.

Водночас Абрамовський задекларував 4 млн грн позикових коштів, а особою, на користь якої виникло зобов'язання, значиться Валерій Хребтов.

Щодо нерухомості, то міністр, як і раніше, володіє третиною земельної ділянки в Житомирській області площею 2,5 тис. куб. м, квартирами в Києві в 71,8 кв. м і в 321 кв. м, право користування останню мають його дружина та син. Абрамовський і Юрченко також є власниками машиномісць - площею трохи більше ніж 21 кв. м. Крім того, він, як і минулого року, володіє автомобілем Mersedes Benz S500 2010 року випуску, а дружина - Range Rover 2013 року випуску.

Раніше задекларований за нею BMW X5 2008 року випуску в нинішній декларації вже не значиться.

Також не зазначено й іншу раніше декларовану за ним і дружиною власність - годинники Ulysse Nardin і Bregeut, ювелірні вироби з дорогоцінних металів і каміння (Piaget, Damiani та Tiffani).

Абрамовський укотре задекларував патент на винахід, отриманий у 2010 році, який не зазначає.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Романа Абрамовського міністром захисту довкілля і природних ресурсів 19 червня 2020 року.

Абрамовський народився в 1973 році. Закінчив Київський національний університет внутрішніх справ у 2006 році. Працював у різних компаніях, у 2013-2014 роках - помічник-консультант народного депутата; у 2015-2019 рр. - заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. З жовтня-2019 - заступник міністра енергетики та захисту довкілля України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА