20:29 01.04.2021

Парламент Франції затвердив нові обмеження через COVID-19, опозиція бойкотувала голосування

2 хв читати
Парламент Франції затвердив нові обмеження через COVID-19, опозиція бойкотувала голосування

Французькі парламентарії затвердили викладені напередодні президентом країни Емманюелем Макроном нові обмежувальні заходи для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції, повідомляє газета "Фігаро".

Національні збори підтримали ці обмеження 348-ма голосами "за", 9 було "проти". Однак практично вся опозиція в нижній палаті парламенту бойкотувала голосування, назвавши його маскарадом.

У Сенаті бойкот був більш значним: лише 45 із 348 сенаторів взяли участь у голосуванні. 39 з цих 45 осіб проголосували за запропоновані главою держави заходи.

Напередодні голосування лідер опозиційної партії "Нескорена Франція" Жан-Люк Меланшон оголосив, що бойкотує голосування. "Парламент принижений, але не здається", - написав Меланшон у Twitter, коментуючи те, що відбувається.

При цьому раніше в четвер прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив про третю хвилю пандемії в країні.

У середу Макрон оголосив про рішення посилити обмеження в зв'язку з поширенням COVID-19. "Правила, що діють у 19 департаментах, будуть поширені на всю територію країни з вечора суботи і на чотири тижні", - сказав французький лідер.

Введені раніше в низці регіонів заходи передбачають обмеження контактів з родичами, а також перехід на дистанційний режим роботи. При цьому дозволено виходити на вулицю в межах 10 км від будинку для прогулянок на свіжому повітрі і покупок. Подорожі з одного регіону в інший без поважних причин забороняються.

З 5 квітня як мінімум на три тижні закриваються школи. Студентам дозволено за бажанням відвідувати заняття очно раз на тиждень.

Макрон закликав роботодавців за можливості перевести співробітників на віддалений режим роботи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА