20:42 01.04.2021

Суд відправив учасника акції протесту під ОП Філімонова під домашній арешт

2 хв читати
Суд відправив учасника акції протесту під ОП Філімонова під домашній арешт

Печерський районний суд м. Києва відправив Сергія Філімонова, учасника акції протесту, яка відбулася під Офісом президента 20 березня, під цілодобовий домашній арешт.

"Суддя Константінова відправила Сергія Філімонова під цілодобовий домашній арешт. Суддя не вислухала свідків сторони захисту, не дала можливості показати відео, де видно, як Сергій просить протестувальників не атакувати поліцейських", - повідомляється в телеграм-каналі "Самозахист".

Зазначається, що сторона захисту оскаржить рішення суду в апеляції.

Філімонову інкримінується ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 20 березня під стінами ОП проходила акція з вимогою звільнити засудженого активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активістами червоною фарбою були нанесені написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників під будівлею ОПУ проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців. В Офісі президента також заявили, що учасники акції, які били вікна і палили вогонь на Банковій, намагалися спровокувати правоохоронців.

Пізніше там уточнили, що, через насильницькі дії деяких учасників акції протесту, в будівлі сталося кілька пожеж, постраждали вікна, двері, внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі був змальований фарбою.

Також, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі ОП оцінюються приблизно в 2 млн грн.

Глава Національної поліції України Ігор Клименко пояснив, що поліцейські не втручалися в агресивні дії протестувальників на Банковій 20 березня, щоб не втягуватися в зрежисовані маніпуляції і провокації.

Клименко розповів, що за фактом подій під Офісом президента розслідується кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу - хуліганство, умисне знищення або пошкодження майна, наруга над державними символами, виготовлення, поширення і публічне використання символіки нацистського режиму.

"Наразі слідчі поліції за погодженням з прокурорами повідомили про підозру сімом людям...Троє фігурантів є учасниками громадських об'єднань, які часто організовують і беруть участь у мітингах", - розповів Клименко.

За словами глави Нацполіції, стосовно ще чотирьох осіб, серед яких є і неповнолітній, складено адміністративні протоколи.

Затриманим учасникам акції Владиславу Сорду, Роману Ратушному та Євгену Строканю обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА