22:23 01.04.2021

Держдеп США поділяє стурбованість Пентагону ескалацією напруженості на Донбасі

1 хв читати
Держдеп США поділяє стурбованість Пентагону ескалацією напруженості на Донбасі

Держдепартамент США слідом за Пентагоном заявив про стурбованість повідомленнями про ескалацію напруженості на лінії зіткнення на Донбасі, заявив на брифінгу в четвер представник держдепу Нед Прайс.

"Ми, безумовно, стурбовані нещодавньою ескалацією російських агресивних і провокаційних дій на сході України, включно з порушенням перемир'я з липня 2020 року, що призвело до смерті чотирьох українських солдатів 26 березня і поранення ще двох", - сказав Прайс.

Він додав, що Вашингтон поінформований щодо озвученої Києвом інформації, стосовно передбачуваних пересувань російських військ поблизу кордону з Україною. Прайс зазначив, що Росії потрібно утримуватися від агресивних дій і "не слід залякувати" Україну.

Один із журналістів поцікавився, чи вважає держдеп агресивними діями пересування російських військ на території власної країни. У відповідь Прайс кілька разів повторив, що Вашингтон стурбований ескалацією напруженості на Донбасі.

Днем раніше стурбованість ескалацією напруженості на Донбасі висловили і в Пентагоні.

Як повідомлялося, четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули і двоє отримали поранення в результаті обстрілу в районі с. Шуми Торецької міськради Донецької області 26 березня. Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся із закликом до міжнародної спільноти засудити ескалацію конфлікту на Донбасі з боку Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА