07:03 02.04.2021

Полтавська область з 3 квітня на два тижні підсилює карантин

2 хв читати
Полтавська область з 3 квітня на два тижні підсилює карантин

У Полтавській області з 3 квітня на два тижні підсилюють карантин через поширення COVID-19, повідомила прес-служба Полтавської ОДА.

"З 3 квітня в Полтавській, Горішньоплавнівській, Миргородській, Лубенській, Гадяцькій міських територіальних громадах посилять карантин", - йдеться в повідомленні на сайті ОДА в четвер з посиланням на рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак, необхідно прийняти всі профілактичні заходи, можливі для запобігання та розірвання ризику інфікування людей на COVID-19. Черговий підйом захворюваності почався в кінці лютого, під час якого найбільша кількість випадків захворювання досягла 700 осіб на добу. Рівень госпіталізації - понад 60 осіб на 100 тис. населення.

У зв'язку з посиленням карантину, забороняється робота в сфері громадського харчування, дозволяється доставка і замовлення навинос. Не можуть працювати торговельні центри і розважальні заклади.

Також забороняється проведення масових заходів, діяльність непродовольчих ринків. Учні та студенти йдуть на дистанційне навчання. Водночас винятком є навчання в дитячих садах, початкових класах, спеціальних школах, навчально-реабілітаційних центрах, студентів 6 курсу та інтернів-медиків, які також залучені до боротьби з коронавірусом.

Під тимчасову заборону потрапляє робота установ громадського харчування та місць для харчування в готелях з 22:00 до 6:00, крім надання послуг з харчування в готельному номері на замовлення клієнтів.

Обмеження стосуються і роботи спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, відвідувачів, окрім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання карантину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА