07:43 02.04.2021

Прем'єри Угорщини, Польщі та екс-глава МВС Італії домовилися створити в ЄС правий політичний альянс

2 хв читати
Прем'єри Угорщини, Польщі та екс-глава МВС Італії домовилися створити в ЄС правий політичний альянс

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан, прем'єр Польщі Матеуш Моравецький і колишній глава МВС Італії, лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні домовилися на зустрічі в Будапешті працювати над формуванням загальноєвропейського правого політичного об'єднання, повідомляє італійське телебачення.

"Ми зібралися не для того, щоб нападати або знищувати, а для того, щоб побудувати щось довговічне. Цей день увійде в історію", - заявив Сальвіні, коментуючи підсумки переговорів.

"Ми хочемо стати лідерами в ЄС. Тут зібралися представники керівництва трьох країн, на яких припадає понад 100 млн жителів. Ми обговорили план, реалізація якого починається сьогодні. Надалі наша група буде розширюватися, приймаючи нові партії і політичні сім'ї", - додав Сальвіні.

За його словами, мета ініціативи - "створити основи для альтернативи лівим силам, які ставлять під сумнів ті основи, на яких створювався ЄС...Ми не хочемо бути четвертою або другою за значимістю політичною силою. Нам потрібно бути першими в Європі".

Прем'єр Угорщини високо оцінив роботу Сальвіні, коли той очолював МВС Італії. "Не секрет, що ми називаємо Сальвіні нашим героєм, тому що деякі говорили, що неможливо зупинити нелегальну імміграцію, а він - як раз зупинив її", - сказав Орбан.

"Нам потрібно створити основи для нової Європи. Мені подобається ідея Маттео Сальвіні про європейське Відродження", - сказав, у свою чергу, Моравецький.

Раніше навесні Орбан заявляв про намір зустрітися з представниками правих партій Польщі і Італії, щоб обговорити створення нового загальноєвропейського політичного альянсу сил, які дотримуються правих поглядів.

"Польща, Італія та Угорщина спробують реорганізувати європейське праве крило, ми незабаром побачимось і сплануємо наше майбутнє", - сказав Орбан у березні в інтерв'ю угорській радіостанції.

Ця заява прозвучала після того, як партія Орбана "Фідес - Угорський громадянський союз" вийшла з найбільшої фракції Європарламенту - Європейської народної партії. Протягом декількох років між сторонами зберігався конфлікт, євродепутати критикували Орбана за порушення в сфері демократії і законності.

На початку березня прем'єр Угорщини виступив з пропозицією сформувати новий загальноєвропейський альянс сил, які дотримуються правих поглядів.

"В Європі має бути політичний притулок для людей нашого складу, хто хоче захистити інститут сім'ї, захистити нашу батьківщину і хто думає більше в термінах національних держав, які працюють разом, ніж (у термінах) Європейської імперії", - заявив Орбан.

Він також закликав до створення європейського порядку, який задовольнив би тих жителів ЄС, хто налаштований проти іммігрантів, "мультикультуралізму", ЛГБТ-спільноти, виступає за християнські цінності і поважає суверенітет окремих країн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА